Evenepoel zůstává v růžovém, druhou etapu Gira vyhrál ve spurtu domácí debutant Milan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Evenepoel zůstává v růžovém, druhou etapu Gira vyhrál ve spurtu domácí debutant Milan
Jonathan Milan vyhrál při své premiéře na Grand Tour etapu.
Jonathan Milan vyhrál při své premiéře na Grand Tour etapu.@giroditalia
Druhou etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu italský cyklista Jonathan Milan (22), jenž startuje na své první Grand Tour. V růžovém trikotu lídra zůstal vítěz sobotní časovky Remco Evenepoel (22) z Belgie.

Milan triumfoval po 202 kilometrech rovinaté etapy ve městě San Salvo. Člen týmu Bahrajn Victorious dosáhl největšího vítězství na silnici po úspěších na dráze: urostlý 194 cm vysoký cyklista je olympijským vítězem, mistrem světa a mistrem Evropy ve stíhacím závodu družstev a z ME má také dvě zlata z individuální stíhačky.

V pelotonu prořídlém po hromadném pádu necelé čtyři kilometry před cílem za Milanem spurtovali David Dekker z Nizozemska a Australan Kaden Groves. Mezi zhruba patnáctkou jezdců, kteří skončili na zemi, byla i spurtérská hvězda Mark Cavendish z Británie.

Nehodě se vyhnul mistr světa Evenepoel a uhájil růžový dres lídra, který vybojoval sobotním triumfem v zahajovací časovce. Před druhým Filippem Gannou z Itálie má náskok 22 sekund.

V pondělí je na programu 3. etapa mezi městy Vasto a Melfi o délce 216 km, v jejímž závěru jsou dvě kategorizovaná stoupání.

Výsledky Giro d'Italia