Jeho motorka způsobila na Tour pozdvižení dne. Fotograf se teď Pogačarovi veřejně omluvil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jeho motorka způsobila na Tour pozdvižení dne. Fotograf se teď Pogačarovi veřejně omluvil
Fotograf, který ve špalíru fanoušků zastavil Pogačarův útok, se omluvil.
Fotograf, který ve špalíru fanoušků zastavil Pogačarův útok, se omluvil.@TeamEmiratesUAE
Fotograf na motorce, který v sobotní 14. etapě Tour de France překazil útok Tadeje Pogačara (24) na Jonase Vingegaarda (26) před poslední vrchařskou prémií, se dnes slovinskému cyklistovi veřejně omluvil. Dvojnásobný šampion Tour musel kvůli překážející motorce zabrzdit svůj nástup, kterým si mohl pojistit bonusové sekundy v souboji o žlutý trikot, a nakonec v závěru stoupání na Col de Joux Plane s dánským rivalem duel o prémii prohrál.

"Nebudu obhajovat neudržitelné. Do té situace jsme se vůbec neměli dostat. Měl jsem svého řidiče požádat, aby mě od nich poodvezl rychleji a dřív," uznal Bernard Papon, jenž spolupracuje se sportovním listem L'Équipe.

Před oběma vedoucími jezdci byly v posledním stoupání etapy dvě motorky, které se prodíraly hustým špalírem fanoušků. Pogačar prudce akceleroval zhruba 500 metrů před vrcholem a díky své výbušnosti měl velkou šanci soupeře utrhnout. Vzápětí ale musel útok zastavit. "Když jsem viděl, že Tadej Pogačar zrychlil, hned jsem to svému řidiči řekl. Odpověděl ale, že odjet nemůže," konstatoval fotograf.

Pořadatelé Tour obě posádky motocyklů, které u incidentu byly, pro dnešní 15. etapu suspendovali a vyměřili jim pokutu 500 švýcarských franků. Pogačar sice v cíli incident nijak nedramatizoval, konstatoval ale, že v nepodařeném útoku nechal zbytečně síly. Manažer jeho stáje UAE Emirates Joxean Matxin byl ale kritičtější. "Samozřejmě se to může stát, ale pravidla UCI jsou jasná. Jezdit s dvoumetrovým odstupem je nepřijatelné," uvedl.