Start na Tour? Necháváme to otevřené. Každý den pracujeme na návratu, říká Vingegaardův tým

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Start na Tour? Necháváme to otevřené. Každý den pracujeme na návratu, říká Vingegaardův tým

Jonas Vingegaard byl měl stihnout Tour de France.
Jonas Vingegaard byl měl stihnout Tour de France.Profimedia
Vedení cyklistického týmu Visma-Lease a Bike věří, že navzdory těžkému pádu a zraněním ze závodu Kolem Baskicka bude moci Jonas Vingegaard (27) startovat na Tour de France. Stojedenáctý ročník "Staré dámy" začne 29. června, dánský cyklista by měl obhajovat vítězství z přechozích dvou let.

Vingegaard byl přesně před měsícem v Baskicku součástí hromadného pádu a utrpěl zlomeniny klíční kosti a několika žeber a poranil si plíce. Z nemocnice byl propuštěn až po téměř dvou týdnech a na kolo se zatím ještě nevrátil.

"Vyhrát Tour bude pro Jonase těžké, ale rozhodně ne nemožné," řekl serveru wielerflits.nl šéf nizozemské stáje Merijn Zeeman. "Každý den pracuje na rehabilitaci pod dohledem našeho lékařského týmu a fyzioterapeutů. Rozhodně necháváme otevřenou možnost, že bude startovat na Tour a obhajovat titul. Doufáme v to. Jonas je mimořádně talentovaný a víme, že se dokáže uzdravit velmi rychle."

Už bezprostředně po nehodě bylo jasné, že Vingegaard nebude startovat v tradiční generálce na Tour Critérium du Dauphiné, jež se pojede od 2. června.