Roglič nejlepší ve vrchařském dojezdu Vuelty, novým lídrem je po osmé etapě Kuss

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Roglič nejlepší ve vrchařském dojezdu Vuelty, novým lídrem je po osmé etapě Kuss
Primož Roglič vyhrál osmou etapu.
Primož Roglič vyhrál osmou etapu.Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (33) vybojoval vítězství ve vrchařském dojezdu osmé etapy Vuelty. Trojnásobný šampion porazil v závěrečném spurtu obhájce titulu Remca Evenepoela (23) a připsal si jedenáctý dílčí úspěch na španělském závodu Grand Tour. Vydařený den stáje Jumbo-Visma podtrhl jeho týmový kolega Sepp Kuss (28), který se oblékl do červeného dresu lídra.

V kopcovité, 165 km dlouhé etapě se rozhodovalo až v závěrečném, takřka čtyřkilometrovém stoupání první kategorie na Xorret de Catí s průměrným sklonem 11,4 procenta. Jako první zkusil zaútočit Kuss, všichni hlavní favorité na celkové prvenství se ale udrželi pohromadě.

Závěrečný spurt pro sebe rozhodl Roglič před velkým rivalem Evenepoelem a třetím Španělem Juanem Ayusem. Zbytek osmičlenné skupinky, v níž nechyběl ani další člen týmu Jumbo-Visma a vítěz Tour de France Jonas Vingegaard, připsal dvousekundové manko.

Kuss dojel sedmý před Marcem Solerem, před nímž nyní vede v celkovém hodnocení o 43 sekund. Dosavadní lídr Lenny Martinez ve stoupání na Xorret de Catí odpadl z pelotonu a nabral více než minutové manko. Na třetí příčce nyní ztrácí rovnou minutu.

Český vrchař Jan Hirt dojel se čtyřminutovou ztrátou na 39. místě a v průběžném pořadí se posunul na 36. příčku.

V neděli je na programu další kopcovitá etapa s vrchařským dojezdem. Na 184,5 km dlouhé trati na cyklisty před prvním volným dnem čeká jedna prémie první a jedna druhé kategorie.

Výsledky 8. etapy Vuelty