Schlegel se poprvé podívá na Vueltu, na pomoc Hirta bude v kopcích spoléhat Evenepoel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schlegel se poprvé podívá na Vueltu, na pomoc Hirta bude v kopcích spoléhat Evenepoel
Jan Hirt bude jednou z opor Remca Evenepoela.
Jan Hirt bude jednou z opor Remca Evenepoela.Profimedia
V sobotu 26. srpna startuje poslední Grand Tour cyklistické sezony se zatím dvojnásobnou českou účastí. Na startu španělské Vuelty nebude chybět Jan Hirt (32), který bude v závodě plnit roli horského domestika pro obhájce Remca Evenepoela. S domácím protourovým týmem Caja Rujal-Seguros si debut odbyde Michal Schlegel (28). V kartách je i start Mathiase Vacka (21), jeho stáj Lidl-Trek ale zatím svůj výběr nezveřejnila.

Hirt bude na závěrečné Grand Tour sezony startovat popáté a stejně jako na Giru d'Italia by měl být jedním z hlavních pomocníků v kopcích pro lídra týmu Soudal Quick-Step Remca Evenepoela. Hvězdný Belgičan bude ve Španělsku obhajovat loňské vítězství a bude si chtít vynahradit zklamání z Gira, které pro něj i pro Hirta předčasně skončilo po nákaze koronavirem.

Na rozdíl od italské Grand Tour se do nominace nevešel Josef Černý, jenž také Giro nedokončil kvůli covidu-19.

Schlegel pojede Vueltu v dresu domácího španělského týmu Caja Rural-Seguros, který bude startovat na divokou kartu. Někdejší mládežnický mistr republiky absolvuje jeden z velkých třítýdenních závodů podruhé v kariéře: v roce 2017 během angažmá ve stáji CCC jel Giro d'Italia.