Siniaková po finále v Hongkongu vylétla v žebříčku o 25 míst, Krejčíková je třináctá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Siniaková po finále v Hongkongu vylétla v žebříčku o 25 míst, Krejčíková je třináctá
Kateřina Siniaková se posunula v žebříčku WTA na 60. místo.
Kateřina Siniaková se posunula v žebříčku WTA na 60. místo.Profimedia
Česká tenistka Barbora Krejčíková (27) se po finálové účasti na turnaji v Čeng-čou posunula na 13. místo světového žebříčku. Kateřina Siniaková, která nezvládla zápas o titul v Hongkongu, si polepšila o 25 míst a je šedesátá.

Krejčíková v Číně usilovala o třetí titul v sezoně, ale ve finále prohrála 6:2, 2:6 a 4:6 s domácí Čeng Čchin-wen. V žebříčku si polepšila o pět míst.

Ve finále neuspěla ani zraněná Siniaková, která v Hongkongu podlehla 6:3, 4:6 a 4:6 finalistce předloňského US Open Leylah Fernandezové z Kanady. V pořadí WTA se i tak výrazně posunula.

Českou jedničkou zůstala Markéta Vondroušová na osmém místě, devátá je Karolína Muchová. Petra Kvitová je patnáctá a v první stovce jsou ještě Marie Bouzková (29.), Karolína Plíšková (37.), Linda Nosková (42.) a Linda Fruhvirtová (85.).

V mužském žebříčku je nejlepším českým hráčem Jiří Lehečka na 30. příčce, v první stovce už je pak pouze Tomáš Macháč na 81. pozici. Světovou jedničkou je Srb Novak Djokovič, ženské pořadí vede Běloruska Aryna Sabalenková.