Barák skóroval na hrišti AC Milán, skvělý Džeko dvěma góly režíroval výhru Interu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák skóroval na hrišti AC Milán, skvělý Džeko dvěma góly režíroval výhru Interu

Aktualizováno
Barák skóroval na hrišti AC Milán, skvělý Džeko dvěma góly režíroval výhru Interu
Barák skóroval na hrišti AC Milán, skvělý Džeko dvěma góly režíroval výhru InteruAFP
Fiorentina v 15. kole Serie A prohrála na hřišti AC Milán 1:2, jediný její gól vstřelil český reprezentant Antonín Barák (27). Inter porazil Atalantu 3:2 a velký podíl na třetí prohře domácích v řadě měl Edin Džeko (36), jenž ve svém 250. utkání v nejvyšší italské lize vstřelil dva góly.

Atalanta - Inter 2:3

Úvodní příležitost zápasu si připsal Federico Dimarco, ale střela z okraje šestnáctky mu nesedla, a lehkou práci tak měl Juan Musso. Poté už se žezla chopili domácí. Nejprve donutil Andrého Onanu předvést své řemeslo přízemní ranou Teun Koopmeiners a po následném rohovém kopu taktéž učinil hlavou José Luis Palomino.

Kamerunský brankář selhal až v 25. minutě, kdy sice vystihl stranu, na kterou poslal míč z pokutového kopu Lookman, natahoval se po něm ale marně. Interu se nicméně do poločasové přestávky podařilo srovnat krok, jelikož po centru z levé strany sklepl balon do soupeřovy sítě Edin Džeko.

Bosenský snajpr pokračoval ve své krasojízdě také po poločasové přestávce. V 56. minutě ho stříleným centrem trefil Dimarco a balon se od 36letého veterána odrazil do brány Atalanty. Musso se jej sice pokusil vyškrábnout ven, míč ale překročil brankovou čáru celým objemem, a gól tedy platil.

Inter po hodině hry navíc rozdíl ve skóre ještě navýšil, když po rohovém kopu zahraném na přední tyč zamířil do vlastní sítě Palomino. Argentinský obránce své zaváhání alespoň částečně odčinil, když se prakticky stejným způsobem trefil v 77. minutě také na druhé straně do brány milánského celku.

Přehled zápasu Atalanta - Inter

AS Řím - Turín 1:1

Fotbalisté AS Řím se nedočkali vítězství ani v 15. kole Serie A, ve kterém pouze remizovali na domácí půdě s Turínem FC 1:1. Za bod však museli být rádi, jelikož ještě v 90. minutě o gól prohrávali. Velké oživení přinesl na trávník Paulo Dybala, jenž se vrátil po zranění. Nejprve na svou osobu vybojoval pokutový kop, který nedokázal proměnit Andrea Belotti. Později ovšem nastřelil břevno, které předcházelo následné gólové dorážce Nemanji Matiče.

Přehled zápasu AS Řím - Turín

Monza - Salernitana 3:0

Monza na domácím hřišti přehrála Salernitanu 3:0 a pokračuje ve stoupání ligovou tabulkou. O výhru domácích fotbalistů se gólově zasloužili především Brazilec Carlos Augusto a Portugalec Dany Mota, kteří se prosadili ještě před přestávkou a navzájem si navíc u přesných zásahů asistovali. Hosté tak potvrdili tristní vzájemnou bilanci, když na hřišti týmu ze slavného motoristického města nikdy v rámci ligové soutěže nevyhráli.

Přehled zápasu Monza - Salernitana

Verona - Spezia 1:2

Spezia dokázala otočit zápas na hřišti Verony a po výhře 2:1 odskočila týmům na sestupových pozicích na rozdíl šesti bodů. O obrat se ve druhé půli postaral dvěma přesnými zásahy jeden z pěti nejlepších střelů soutěže M’Bala Nzola, a prodloužil tak rekordní klubovou sérii domácích, kteří se podzimem protrápili až na metu 10 prohraných ligových utkání v řadě.

Přehled zápasu Verona - Spezia

AC Milán - Fiorentina 2:1

Český reprezentační záložník měl původně utkání začít na lavičce, ale při rozcvičce se zranil Giacomo Bonaventura, a tak Barák naskočil do základní sestavy. Trenér Italiano této změny nemusel litovat, protože právě Barák po necelé půlhodině hry vyrovnal na 1:1. Úvodní trefu zápasu obstaral svým typickým zakončením na zadní tyč nejlepší střelec domácích Leao.

Barák ze hřiště odešel v 75. minutě a nebyl u centru střídajícího Vranckxe, který si obránce Milenkovič smolně ztečoval do vlastní branky. Fotbalisté Fiorentiny se u rozhodčího dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na brankáře Terracciana, ale VAR vítěznou trefu "Rossoneri" potvrdil.

Přehled zápasu AC Milán - Fiorentina

Juventus - Lazio 3:0

O triumfu domácích stejně jako v předchozím utkání ve Veroně rozhodl Moise Kean, který se trefil hned dvakrát. Mladý útočník skóroval ve čtyřech posledních utkáních, do nichž nastoupil od první minuty, a výborně tak zaskakuje za jen o měsíc staršího Dušana Vlahoviče. Srbský kanonýr chyběl už ve čtvrtém ligovém duelu za sebou.

Přehled zápasu Juventus - Lazio

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Flashscore