Arsenal ukončil sérii bez výhry, Manchester City ztratil v Nottinghamu, Chelsea selhala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal ukončil sérii bez výhry, Manchester City ztratil v Nottinghamu, Chelsea selhala

Aktualizováno
O výhře rozhodl Arsenal až v závěru.
O výhře rozhodl Arsenal až v závěru.AFP
Aston Villa podlehla ve 24. kole Premier League 2:4 Arsenalu. Přestože domácí celek v zápase dvakrát vedl, favorizovanému soupeři se po změně stran povedlo skóre otočit. Další silné týmy už takové štěstí neměly. Manchester City jen remizoval 1:1 na půdě Nottinghamu a Chelsea dokonce doma prohrála 0:1 s posledním Southamptonem.

Aston Villa – Arsenal 2:4

Souboj španělských stratégů začal výrazně lépe pro toho domácího, jelikož se jeho svěřenci ujali vedení už po pěti minutách hry. Rychlý přechod do útoku po zisku míče zakončil po jednoduchém uvolnění Ollie Watkins přízemní ranou na zadní tyč. Gunners chtěli okamžitě přispěchat s odpovědí, jenže gólovou radost Bena Whitea překazil skvělým defenzivním zákrokem na brankové čáře Tyrone Mings.

V 16. minutě už ale srovnáno bylo. Mings tentokrát nešťastně odvrátil centr přímo ke kopačkám Bukaya Saky a mladý Angličan dělovkou pod břevno nedal Emilianu Martínezovi žádnou šanci. Gólové hody ve Villa Parku pokračovaly i nadále, když se ve 31. minutě na konci výborné kombinace zjevil Coutinho a přesným pokusem do protipohybu brankáře poslal domácí zpět do vedení.

Arsenal měl v utkání více ze hry.
Arsenal měl v utkání více ze hry.Opta by Stats Perform

Londýnský celek ihned po změně stran diktoval tempo hry a kýžené vyrovnání mohlo přijít v 56. minutě, jenže hlavička Eddieho Nketiaha zblízka rozezněla pouze břevno. Další příležitost Kanonýrů už ale síť za zády Martíneze rozvlnila, jelikož po rohu rozehraném nakrátko dostal příliš mnoho volného prosoru na hranici šestnáctky Zinčenko a přesnou ranou k pravé tyči znovu vyrovnal. Obránce hostů se zároveň stal prvním Ukrajincem, který se prosadil v barvách Arsenalu.

Obrat svěřenců Mikela Artety mohl dokonat 12 minut před koncem Martin Ödegaard po hrubce Ezriho Konsy, Norovi však míč při zakončení sklouzl a netrefil bránu. Ke třem bodům byli v závěru blízko i domácí, dělovka Leona Baileyho ovšem skončila i s přispěním Aarona Ramsdalea na břevně.

Poslední slovo v zápase si ale vzali hosté. Konkrétně Jorginho, jenž zpoza vápna trefil prudkou ranou břevno a od zad nešťastníka Martíneze se míč odrazil do sítě ve třetí minutě nastavení. Definitivně pak upravil na konečných 4:2 pro Arsenal Gabriel Martinelli do prázdné brány.

Brentford – Crystal Palace 1:1

Série remíz ve vzájemných duelech se prodloužila i ve čtvrtém souboji těchto celků v anglické nejvyšší soutěži. Na branku Eberechi Ezeho dokázal v nastavení odpovědět Vitaly Janelt. Domácí tak prodloužili ligovou sérii bez porážky, která trvá od 23. října.

Brighton – Fulham 0:1

Domácí měli po celý zápas jasnou převahu a spoustu šancí, do listiny střelců se však nakonec zapsal pouze hostující Manor Solomon, jenž v 88. minutě rozhodl o výhře Chalupářů. Svěřenci Roberta De Zerbiho se tak po sedmi soutěžních kláních v řadě bez porážky museli smířit se ztrátou všech bodů.

Chelsea – Southampton 0:1

Anglický gigant nedokázal porazit ani poslední celek soutěže, který se předvedl velmi aktivním a bojovným výkonem. O zisku tří bodů rozhodl v nastavení prvního poločasu přesnou střelou z přímého kopu James Ward-Prowse, jenž opět dokázal, že je na rozehrávání standardních situací tím nejpovolanějším. V historické tabulce této statistiky mu chybí pouhý jeden gól na vyrovnání rekordu Davida Beckhama.

Everton – Leeds 1:0

V úvodním dějství se činila defenziva hostí v čele s Illanem Meslierem. Ten však po změně stran udělal fatální chybu, když podcenil střelu Seamuse Colemana. Kouč Sean Dyche si tak mohl připsat první výhru proti The Whites v nejvyšší anglické ligové soutěži.

Nottingham – Manchester City 1:1

O úvodní trefu utkání se postaral Bernardo Silva, který v listině střelců zastoupil nevýrazného Erlinga Haalanda. Zahozené šance norského kanonýra nakonec hosty mrzely, jelikož v 84. minutě srovnal stav utkání střídající Chris Wood. Forest tak prodloužili úctyhodnou ligovou sérii neporazitelnosti na domácí půdě již na osm klání v řadě.

Wolves – Bournemouth 0:1

Po nepříliš záživném prvním dějství se zkraje toho druhého prosadil Marcus Tavernier, jehož na počátku kalendářního roku trápilo zranění. Vlci naopak potvrdili pověst nejméně produktivního celku ze zápasů hraných na vlastním hřišti, když opět nedokázali skórovat a po 11 odehraných domácích duelech mají na kontě pouhých devět branek.

Newcastle – Liverpool 0:2

O bleskurychlé vedení se postaral už v 10. minutě Darwin Núňez. Na letní posilu navázala gólově i ta zimní. Nizozemec Cody Gakpo střelou k pravé tyči pojistil The Reds tři body. Nepovedený souboj podtrhl ze strany Magpies ve 22. minutě Nick Pope, jenž za hru rukou mimo vápno viděl červenou kartu. Domácí tak od úvodu ročníku prohráli teprve podruhé, v obou případech je porazil právě Liverpool.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport