Slavia dominovala, ale Petrescu uštědřil soupeři taktickou lekci, píše rumunský tisk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia dominovala, ale Petrescu uštědřil soupeři taktickou lekci, píše rumunský tisk
Rumunský tisk ocenil i výkon Deaca.
Rumunský tisk ocenil i výkon Deaca.Profimedia
Rumunský tisk po výhře fotbalistů Kluže 2:0 nad Slavií v Evropské konferenční lize oslavuje další nečekaný triumf nad českými vicemistry. Novináři uznávají, že Kluž byla opět pod tlakem a přestála několik velkých šancí, zároveň ale oceňují práci trenéra Dana Petresca (54) nebo obětavost střelce první branky Cipriana Deaca (36).

Bývalý reprezentant nastoupil navzdory zranění a odehrál první poločas. V 11. minutě poslal Kluž do vedení z pokutového kopu. "Deac zatnul zuby, nastoupil v základní sestavě a stal se hrdinou utkání. Jeho obětavost ještě víc semkla a nabudila spoluhráče," pochválil zkušeného fotbalistu sportovní deník Gazeta Sporturilor.

Novináři shodně upozorňují na dominanci Slavie, která byla k vidění už před týdnem v Edenu (0:1). "Sešívaní" měli ve čtvrtek převahu v držení míče 62:38 a soupeře přestříleli 24:4. Góly přesto dali pouze domácí, pojistku přidal v 84. minutě Yuri Matias.

Statistiky zápasu Kluž - Slavia

"I když tomu skóre nenapovídá, Kluž si toho pro druhou výhru hodně vytrpěla. Slavia nepřestávala presovat a zaměstnávat soupeřovu obranu, vypracovala si i dost šancí. Domácí obrana v čele s brankářem Scufettem ale předvedla heroický výkon a jsou z toho dvě senzační vítězství proti favoritovi skupiny," napsal deník Adevarul.

Tabulka EKL - skupina G
Tabulka EKL - skupina GLivesport

"Kluž byla pod tlakem a jako zázrakem ve dvojzápase neinkasovala. Slavia místy dominovala, byl to ale klasický zápas rumunského mistra pod koučem Petrescem. Soupeř měl více ze hry, ale Kluž po malých krůčcích došla k vítězství. Petrescu uštědřil soupeři taktickou lekci," zhodnotila Gazeta Sporturilor.

Rumunský tisk si všímal také dění na tribunách. Podle Gazety Sporturilor slávističtí příznivci uráželi domácí publikum, což zmínil i novinář Emanuel Rosu. "Smutné, že někteří fanoušci Slavie skandují směrem k rumunským divákům rasistické 'cikáni'," napsal na twitteru. Na stadionu ale bylo slyšet i to, jak někteří fanoušci Kluže křičeli opačným směrem "Jude Slavia".