Slavia si doma pohrála s Budějovicemi, demolici 6:1 řídil dvěma góly Tecl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia si doma pohrála s Budějovicemi, demolici 6:1 řídil dvěma góly Tecl
Stanislav Tecl si proti Budějovicím připsal dva góly a asistenci.
Stanislav Tecl si proti Budějovicím připsal dva góly a asistenci.Profimedia
Slavia si zápas 8. kola FORTUNA:LIGY užila, Budějovice rozebrala 6:1. Dva góly a asistenci už během první půle zapsal Stanislav Tecl (32), který se s blížícím sklonkem kariéry rozehrál do reprezentační formy a s osmi trefami vévodí tabulce ligových střelců. Sešívání zároveň prodloužili úctyhodnou domácí sérii, neboť ve Fortuna Areně za poslední čtyři ligové duely nasázeli těžko uvěřitelných 23 branek.

Od prvních minut Slavia podle očekávání dominovala a brzy i málem otevřela skóre. Po dobré práci Davida Juráska hlavičkoval Ondřej Lingr, fantastický zákrok ovšem předvedl Martin Janáček. O chvíli později už se ale domácí prosadili, sedmou ligovou trefu v ročníku si totiž po rohovém kopu připsal hlavičkující Tecl.

Vzápětí se kapitán sešívaných blýskl znovu, když rychle vhodil dlouhý aut na rozběhlého Ivana Schranze, který procedil balon mezi nohama Janáčka. I ve zbytku první půle se Budějovice jen zřídkakdy dostaly na soupeřovu polovinu, Pražané navíc těsně před pauzou znovu udeřili. Slávistický útok si vyměnil role a po zpětné nahrávce Schranze míč do odkryté brány uklidil Tecl.

Statistiky utkání Slavia – České Budějovice

Druhý poločas následoval stejný scénář, v 52. minutě po chybě obrany Dynama nádherně zakroutil střelu levačkou do horního rohu Lukáš Masopust. Slávistický univerzál se tak radoval z ligové branky po 18 měsících, o chvíli později jeho trefu však trumfl další hráč, jenž na střelecký zápis čekal jen o měsíc kratší dobu. Roman Potočný napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a vymetl šibenici.

Pak už ale pokračovala krasojízda sešívaných, kterým vypomohl nebezpečným skluzem a následným vyloučením budějovický Jakub Hora. Vedení poté zvýšil Lingr a svou premiérovou trefu v červenobílém dresu si připsal také Ewerton.

Livesport hráč utkání: Stanislav Tecl (Slavia Praha)