Livesport hráč kola české ligy: Žolík Řezníček, okradený Jurásek i pohotový debutant

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Žolík Řezníček, okradený Jurásek i pohotový debutant

Jakub Řezníček nasázel v uplynulé sezoně 18 branek ve F:NL, o patro výš dal zatím dvě a na tři nahrál
Jakub Řezníček nasázel v uplynulé sezoně 18 branek ve F:NL, o patro výš dal zatím dvě a na tři nahrálProfimedia
Už to vypadalo, že ve středu večer prožije Pavel Vrba poklidný tříbodový večer. Sedm minut před koncem zápasu 6. kola FORTUNA:LIGY se však jeho Baníku zas a znovu zhroutil svět. Střídající Jakub Řezníček (34) se totiž nejprve krásnou ranou zasloužil o srovnání stavu, aby v 90. minutě hlavou vybídl spoluhráče Adama Fouska (28) k dokonání otočky. Pozadu však nezůstali ani další hráči – pohotový debutant Branislav Sluka (23) či "okradený" mladík Matěj Jurásek (19).

Jakub Řezníček (Brno)

Je mu sice už 34 let, pro Zbrojovku má však nevyčíslitelnou hodnotu. Jakub Řezníček, velký fotbalový cestovatel, nasázel v minulé sezoně ve F:NL 18 branek. V té současné, už o patro výše, zaznamenal v pěti zápasech dvě. První vstřelil do sítě Sigmy Olomouc a přispěl tak k vítězství 2:0, tu druhou si schoval pro Baník Ostrava. A pozor, netradičně v roli střídajícího hráče.

Nejprve zahrozil ze vzduchu, míč z jeho hlavy však zamířil těsně vedle tyče. Napodruhé už se nemýlil. V 83. minutě dostal nepochopitelně hodně prostoru, napřáhl k bombě levačkou a trefil úžasně! Brankář Jan Laštůvka neměl nárok, střela z kopačky zkušeného útočníka zapadla do šibenice. To však nebylo vše. Žolík Řezníček si našel ve vzduchu míč, hlavou jej prodloužil za sebe a ideálně připravil střeleckou příležitost Adamu Fouskovi. Další střídající hráč Zbrojovky trefil ideálně a v 90. minutě byl dokonán obrat.

Další hvězdy víkendu

Branislav Sluka (České Budějovice)

Byl to opravdu bizarní kousek. České Budějovice se v Ďolíčku bránily náporu domácích Klokanů a často se nezmohly na více než bezhlavý odkop. Jeden takový z kopačky Davida Broukala nakonec všechny překvapil. Dost možná i Branislava Sluku, novice v sestavě Dynama, který prokázal neuvěřitelnou pohotovost. Zatoulaný balon totiž následoval až do šestnáctky Bohemians, aby jej špatně zpracoval a vlastně omylem poslal Jihočechy do vedení.

Na soupisku klubu od Černé věže navíc host ze Žiliny přibyl teprve v sobotu ráno a odpoledne už v pražských Vršovicích platil společně s brankářem Martinem Janáčkem za nejlepšího hostujícího hráče. O to se nezasloužil pouze šťastnou brankou, kterou kouč domácích Jaroslav Veselý trefně označil jako silvestrovskou, ale celkovým dojmem. Na hřišti nechal všechno a po právu byl chválen i trenérem Jozefem Weberem: "Jsem rád, že to zvládl velmi dobře i herně v první půli. Ve druhé byl odměněn gólem."

Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Konečně! A nebo ne… Matěj Jurásek uháněl směrem k rohovému praporku, aby oslavil gól. Premiérový ligový, který mu ale nakonec nepatřil. Míč na cestě do teplické sítě totiž olízl nohu Stanislava Tecla, který tak svému o 13 let mladšímu spoluhráči nechtíc sebral jedinečný zážitek. I přestože nakonec vyšel slávistický talent gólově naprázdno, smutnit nemusel. Právem byl vyhlášen nejlepším hráčem Slavie, která doma rozstřílela Teplice 6:0.

V sestavě trenéra Jindřicha Trpišovského se opět postavil na levý kraj zálohy před svého jmenovce Davida. V lize už potřinácté. A pokud by se přece jen trefil, nadělil by si ten nejlepší možný dárek k narozeninám. "Jasně, že je to škoda. Ale Standovi nic nezazlívám, vede tabulku střelců a já mu to přeju," prohodil po zápase. Spokojenost z mladíkova výkonu neskrýval ani kouč sešívaných: "Od začátku sezony ukazuje potenciál. Od léta je vážně skvělý."

Robert Hrubý (Zlín)

Pardubice se připoutaly ke dnu ligové tabulky a nemohou se dostat pryč. Blízko alespoň bodu byly ve Zlíně, Ševci však byli nakonec proti. A velkou, ne-li největší zásluhu na tom měl Robert Hrubý. Šikovný středopolař, který v minulosti oblékal dresy pražské Slavie či Baníku Ostrava, napřáhl kousek za šestnáctkou a rozveselil domácí tribuny.

"Čanturišvili to hezky roztáhl a já to dobře trefil. Jsem moc rád, že gól rozhodl o naší výhře," konstatoval Hrubý po zápase. V aktuální sezoně si připsal první přesný zásah a volně tak navázal na čtyři góly z minulé sezony. Pokud bude v podobných výkonech pokračovat, další trefy určitě přibudou.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY