Slavia zvládla domácí bitvu se Zlínem a vyhrála 4:1. Hosté dohrávali pouze v deseti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia zvládla domácí bitvu se Zlínem a vyhrála 4:1. Hosté dohrávali pouze v deseti
David Jurásek vstřelil proti Zlínu vítězný gól.
David Jurásek vstřelil proti Zlínu vítězný gól.Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie si ve 2. kole FORTUNA:LIGY došli pro první body sezony. Porážku 1:4 si z Edenu odváží Zlín, který po vyloučení kapitána Václava Procházky (38) v 70. minutě dohrával v deseti. O góly pražanů se postarali Marek Icha, Ivan Schranz a dvakrát David Jurásek. Čestný zásah hostí si připsal Lamin Jawo.

Úvodní gól zápasu byl k vidění už v 10. minutě, když se po rohovém kopu domácích hlavou prosadil debutující mladík Icha. I po vstřelené brance dirigovala Slavia tempo hry a z dalšího úspěchu se radovala po rovné půlhodině hry.

To se po střílené přihrávce Ondřeje Lingra trefil na zadní tyči nikým nebráněný David Jurásek, jenž si tak zpříjemnil oslavu 22. narozenin. Ještě jednu velkou šanci měl krátce před odchodem do šaten aktivně hrající Lingr, ale na poslední chvíli mu dokázal vypíchnout míč Jakub Kolář

Téměř ihned po návratu na trávník se zlínští fotbalisté dostali díky dobrému presinku až před branku Aleše Mandouse a zásluhou Lamina Jawa snížili ve 49. minutě na rozdíl jediného gólu.

Statistiky utkání Slavia - Zlín

V 67. minutě vyslal nebezpečnou střelu z úhlu střídající Christ Tiéhi a zasahovat musel Stanislav Dostál, který vytěsnil míč na rohový kop. Vyhlídky Zlína na možný bodový zisk se pak výrazně snížily v 70. minutě, když musel po druhé žluté kartě za nesportovní chování předčasně opustit hřiště Procházka.

Početní převahu dokázala Slavia zanedlouho využít a po gólu Ivana Schranze a druhé trefě oslavence Juráska bylo o výsledku rozhodnuto.

Livesport hráč utkání: David Jurásek (Slavia Praha)