Slovácko –⁠ Partizan 3:3. Domácí ztratili nadějný náskok, bod zachránil Kozák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko –⁠ Partizan 3:3. Domácí ztratili nadějný náskok, bod zachránil Kozák

Aktualizováno
Slovácko vedlo 2:0, nakonec bylo rádo za bod.
Slovácko vedlo 2:0, nakonec bylo rádo za bod.Profimedia
Hodně napínavá byla bitva Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Partizanem Bělehrad. Ačkoliv domácí vedli 2:0 a soupeř hrál od 22. minuty v deseti, nakonec byli po remíze 3:3 rádi za bod. Ten zařídil v 83. minutě útočník Libor Kozák (33).

Úvod premiérového utkání ve skupině evropských soutěží vyšel českému celku jako z pohádky. Útočná kombinace, do které se zapojila většina hráčů Slovácka, totiž skončila na kopačkách Jana Kalabišky, který přesnou střelou do levého dolního rohu branky v 5. minutě otevřel skóre zápasu.

Hostující fanoušci se o 10 minut později mohli těšit z vyrovnání, ovšem správně signalizovaný ofsajd znamenal, že gól nemohl platit. Naopak v 19. minutě se opět radovali domácí. Po rohovém kopu nejvýše vyskočil Stanislav Hofmann, jenž však nastřelil pouze tyč, od které se míč odrazil k dobře postavenému Kalabiškovi, který nekompromisně zvýšil na 2:0. Frustrace Partizanu byla viditelná. Situaci neunesl Kristijan Belič, který ve 22. minutě zbytečným a nebezpečným faulem poslal k zemi Petra Reinberka a vyfasoval červenou kartu.

Statistiky utkání Slovácko - Partizan

Začátek druhého dějství zase pro změnu vyšel hostům, kteří si hned ve 47. minutě vypracovali rohový kop, po kterém se k odraženému míči dostal Fousseni Diabaté, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Rozjetý Diabaté se přidal v 53. minutě ke Kalabiškovi a rovněž vstřelil druhý gól.

Skvělou individuální akci zakončil pumelicí, která kvůli nešťastné teči jednoho z obránců skončila mimo dosah domácího brankáře. Obrat dokonal o devět minut později Gomes, který třetím pokusem na branku vstřelil třetí gól týmu z Bělehradu. Slovácko se dokázalo vzpamatovat z hrozivého průběhu utkání a v 83. minutě po rohu tečoval střelu Kozák a vyrovnal na konečných 3:3.

Livesport hráč utkání: Fousseni Diabaté (Partizan)

Tabulky Evropské konferenční ligy