Slovenská paráda ve florbalové PSB poslala Bohemians do semifinále, Vary těší divoká karta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenská paráda ve florbalové PSB poslala Bohemians do semifinále, Vary těší divoká karta
Šimon Batkovič vystříhl v Penalty Shot Battle báječný trik zády k bráně
Šimon Batkovič vystříhl v Penalty Shot Battle báječný trik zády k bráněLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců došlo v šestém hracím dnu na souboj dvou výjimečných střelců a Šimon Batkovič z Bohemians ukázal jak výjimečnou úspěšnost 80 %, tak i výjimečný trik, kdy úspěšně zakončil takřka poslepu. 

Šimon Batkovič už několikrát vystřihl báječný zorro trik i v ostrých zápasech superligy, naposledy překonal okázalým způsobem i Tomáše Jurca ve vzájemném zápase s Tatranem. V PSB měl navíc daleko více klidu a tak v soubojích s ostříleným karlovarským gólmanem Danielem Varádim kouzlil už od prvního nájezdu.

Florbalová PSB 2024: Bohemians – Karlovy Vary 4:2
Livesport / Nedori

Slovenský šikula z Bohemians se nelekl ani vedení Karlových Varů, které na úvod zařídil svýma šikovnýma rukama Vojtěch Kůn a od třetí série až do konce byl neomylný. A protože brankáři Klokanů Miroslavu Kovaříkovi pomohla i branková konstrukce, měl Batkovič možnost při svém pátém pokusu při mečbolu beze strachu ukázat novinku. Zápas ukončil jeho precizně provedený výjimečný trik, při kterém se ani nedíval na bránu. 

Bohemians si díky čtyřem z pěti proměněných nájezdů zajistili postup do čtvrtfinále, kde je čeká souboj s Tatranem. Ani loňští finalisté z Karlových Varů nemusí smutnit, do dalšího kola jdou dál díky divoké kartě. Tu získaly jako nejlépe umístěný tým z loňského ročníku, který v letošním prvním kole neuspěl.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

V dalším souboji se ve středu 19. března představí Sparta a Liberec.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.