Pešatův trik ve florbalovém PSB derby nestačil, vítkovický Palčinský dal tři nájezdy ze čtyř

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pešatův trik ve florbalovém PSB derby nestačil, vítkovický Palčinský dal tři nájezdy ze čtyř
Adam Palčinský proměnil tři ze čtyř nájezdů a poslal Vítkovice do čtvrtfinále Penalty Shot Battle.
Adam Palčinský proměnil tři ze čtyř nájezdů a poslal Vítkovice do čtvrtfinále Penalty Shot Battle.Profimedia
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců došlo ve druhém hracím dnu na ostravské derby, které okořenil nechytatelný zorro-trik Lukáše Pešata. Vítkovice však přesto rozhodly o svém postupu už ve čtvrté sérii.

Souboje o moravskoslezskou metropoli bývají tradičně vypjaté a vítkovičtí Rytíři do nich tentokrát nominovali velmi silnou dvojici. Tu tvoří sezonu od sezony lepší gólman Denis Jasiok, který se pomalu ale jistě stává týmovou jedničkou, a také mladý forvard s dlouhýma rukama Adam Palčinský.

A hlavně díky jeho efektivitě měly Vítkovice od první série navrch. Teprve devatenáctiletý útočník si počínal proti gólmanovi FBC Ostrava Jakubovi Strakošovi jako ostřílený matador a už před čtvrtou sérií si vybojoval mečbol. 

Florbalová PSB 2024: Vítkovice – FBC Ostrava 3:1
Livesport / Nedori

Rozstřel sice zdramatizoval svou freestyle parádou Lukáš Pešat, jenž při třech svých úvodních pokusech selhal, následně však přišlo další Palčinského mistrné zakončení pod tělem gólmana FBC a předčasný konec zápasu. "Sledujeme tuhle soutěž a také studujeme, jaký styl nájezd soupeři jezdí. Do letošního ročníku jdeme s tím, že se chceme dostat co nejdále. Ukážeme co umíme," říká odhodlaně Jasiok, který kromě zmíněného efektního zorro-triku Pešata vychytal.

Vítkovice se staly po Black Angels druhými čtvrtfinalisty třetího ročníku soutěže, a ve čtvrtfinále narazí na tým, který po odehrání osmifinále získá divokou kartu. Naopak pro FBC Ostrava letošní ročník skončil už v prvním kole.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport

V dalším souboji v úterý 5. března na sebe narazí mistrovský Tatran a nováček Livesport Superligy Butchis.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.