Snad si teď budeme více věřit, přál si po obratu a šesti gólech boleslavský Kousal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Snad si teď budeme více věřit, přál si po obratu a šesti gólech boleslavský Kousal
Snad si teď budeme více věřit, přál si po obratu a šesti gólech boleslavský Kousal
Snad si teď budeme více věřit, přál si po obratu a šesti gólech boleslavský KousalProfimedia
Hokejový útočník Pavel Kousal se výrazně podepsal pod vítězství Mladé Boleslavi nad Litvínovem. Bruslaři prohrávali po první třetině 0:3, ale čtyřmi góly ve třetí části utkání otočili. Reprezentační útočník se v závěrečné dvacetiminutovce podílel na třech brankách a celkem nasbíral čtyři kanadské body za gól a tři asistence.

"S tím asi nepočítal nikdo... Nevím, co se stalo. Začali nám tam padat góly ve druhé třetině a celkově šest gólů, to jsme hodně dlouho nedali. Jsem za to rád," radoval se Kousal po utkání, ve kterém si Středočeši vytvořili sezonní střelecké maximum. Doposud totiž dali maximálně pět branek. V září doma Českým Budějovicím. "Doufám, že to všem pomůže a teď si budou více věřit," přál si.

Důležitým momentem byla zlomená hokejka Jindřicha Abdula v polovině utkání. Domácího handicapu hostujícího útočníka využili a Alex Lintuniemi připravil první gól pro Matyáše Kantnera. "Čím se zápas zlomil? Řekl bych, že tím, že se zlomila hokejka, my jsme měli výhodu a dokázali jsme ji využít. Padl první gól, pak hned druhý po krásné akci. Pak přislo párkrát pěkné clonění před brankou a nějaké dorážky. To vše je potřeba, nemohou padat jen hezké góly," uvedl Kousal.

Souhrn zápasu Mladá Boleslav - Litvínov 

Mladoboleslavští se nakonec vyrovnali i se čtvrtým inkasovaným gólem v závěru druhé třetiny. "Asi by bylo lepší, kdybychom šli do třetí třetiny jen s jednogólovou ztrátou, ale takhle jsme nečekali, co se stane, jestli dáme jeden gól nebo ne a možná to bylo i ku prospěchu," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Bruslařům pomohlo i střídání brankářů, když do třetí části nahradil nepříliš jistého Gašpera Krošelje Filip Novotný a už neinkasoval. "My jsme to nečekali, jen nám pan trenér řekl, že to tak bude. Možná to pomohlo, možná ne," pokrčil rameny Kousal.

Domácím se vyplatila i trpělivost a fakt, že i při nepříznivém stavu nesložili zbraně. "Říkáme si to každý zápas, ale dnes nám to konečně napadalo, za což jsme rádi," řekl Kousal. Potěšilo ho i, že Středočeši ukončili sérii čtyř domácích nezdarů. "Teď jsme v kruhu (při děkovačce) ani nevěděli, co máme dělat za oslavu. Určitě je to super," smál se Kousal.