Boleslav je druhá i díky třem Kousalovým nahrávkám: Měli jsme trochu štěstíčka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Boleslav je druhá i díky třem Kousalovým nahrávkám: Měli jsme trochu štěstíčka
Mladá Boleslav pomalu stoupá tabulkou.
Mladá Boleslav pomalu stoupá tabulkou.Profimedia
Úspěšný večer má za sebou mladoboleslavský hokejový útočník Pavel Kousal (23). Třemi asistencemi režíroval výhru Středočechů na ledě Litvínova 4:3. Hokejisté Mladé Boleslavi se i díky jeho bodovém příspěvku vyhoupli na druhé místo extraligové tabulky, jen o skóre za novým lídrem z Olomouce.

První třetina vyšla Středočechům na výbornou. Po dvaceti minutách vedli v Litvínově už 4:0 a útočník Pavel Kousal u třech gólů asistoval. "Tři body jsem snad v extralize ještě nikdy neměl, je to premiéra. Když jsme k tomu ještě vyhráli, tak je to super," zářil po utkání mladý útočník.

Hned třikrát se hosté prosadili v přesilových hrách. "Měli jsme trochu štěstíčka. Pak jsme si v šatně řekli, že budeme dál aktivní, že stejný výkon udržíme. To se ale nepovedlo. Nevím, co se s námi stalo. Začali jsme zbytečně zmatkovat, faulovat. Nakonec jsme ještě mohli prohrát," poukázal Kousal na divoký závěr utkání.

Statistiky utkání Litvínov - Mladá Boleslav

Verva se od druhé třetiny zmátořila a začala hokejistům Mladé Boleslavi zatápět. "Body jsou to hodně cenné! Na to, že jsme tady hráli jenom jednu třetinu, tak jsou opravdu zlaté," oddechl si třiadvacetiletý hráč.

Hosté se nakonec museli o vítězství strachovat až do samotného závěru zápasu. Litvínov v 58. minutě snížil na 3:4 a v power play se tlačil za vyrovnáním. "Takhle jsem závěr utkání snad ještě nikdy neprožíval. Udělal jsem tam dva zbytečné fauly. Neměl jsem to jednoduché. Ve třetí třetině jsem už tolik nehrál, jen jsem se modlil, abychom to dotáhli do vítězného konce," přiznal Kousal.

Bruslaři poprvé v letošní sezóně uspěli za tři body na venkovním kluzišti a i díky tomu jsou s devatenácti body na čelních příčkách extraligové tabulky. "Doufáme, že na to navážeme. Doma se nám daří, tam to musíme držet. Venku ale musíme přidat. Dneska zlaté tři body, ale pořád to nebylo úplně ono," dodal Kousal.

Tabulka Tipsport extraligy