Southgate byl v zápase s Íránem spokojený s ofenzivou, nelíbil se mu však závěr

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate byl v zápase s Íránem spokojený s ofenzivou, nelíbil se mu však závěr
Southgate nebyl spokojený s tím, jak jeho svěřenci odehráli závěr utkání s Íránem.
Southgate nebyl spokojený s tím, jak jeho svěřenci odehráli závěr utkání s Íránem.Reuters
Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate (52) byl po výhře 6:2 nad Íránem spokojený s produktivitou i vítězným vstupem do světového šampionátu, výsledek ale nechtěl přeceňovat. Podle zkušeného kouče se musí Albion před utkáním se Spojenými státy zlepšit v defenzivě.

Spokojenost s ofenzivou

"Měl bych být nadšenější, ale musím udržet mužstvo na správné koleji. Musíme být lepší," řekl Southgate novinářům. "Je to dobrý základ, s ofenzivou jsme spokojení, ale nelíbil se mi závěr zápasu. Polevili jsme a inkasovali dvě laciné branky," litoval trenér, jehož tým obhajuje na šampionátu semifinálovou účast z roku 2018.

Duel skupiny B gólově otevřel ve 35. minutě nejmladší člen týmu, devatenáctiletý Jude Bellingham. Ještě v prvním poločase zvýšili Bukayo Saka a Raheem Sterling. Po změně stran se znovu trefil Saka, mezi střelce se zapsali i střídající Marcus Rashford a Jack Grealish. Za Írán dvakrát zkorigoval skóre Mahdí Taremí. Anglie ukončila sérii šesti zápasů bez vítězství, nejdelší od roku 1993.

Sestřih zápasu Anglie – Írán
Livesport

"Před vstupem do turnaje jsme nehráli nejlépe. Hodně se o naší formě napovídalo, ale ukázali jsme všem, jak kvalitní jsme a co dovedeme," uvedl dvougólový střelec Saka. Jednadvacetiletý záložník minulý rok ve finále Eura neproměnil rozhodující penaltu v rozstřelu proti Itálii a následně čelil urážkám a výhrůžkám. "Mám štěstí na to, jaké kolem sebe mám lidi. V reprezentaci, v Arsenalu, pomohla mi samozřejmě rodina. Díky nim jsem to zvládl," řekl.

Ani kapitán Anglie nebude oblékat duhovou pásku

Anglii čeká v pátek zápas se Spojenými státy, které remizovaly 1:1 s Walesem. Southgate se chce už plně soustředit jen na turnaj, ačkoliv mistrovství doprovází mnoho mimofotbalových témat. Zákaz duhových kapitánských pásek pod hrozbou okamžité žluté karty se týká i Albionu. Ten tak podpořil kampaň proti diskriminaci alespoň pokleknutím před zápasem.

"Chápeme, že je hodně otázek, o kterých se musí mluvit. Nechceme mlčet, ale zároveň chceme věnovat veškerou energii turnaji. Náš postoj k většině témat je dobře známý," řekl Southgate.

Přehled zápasu Anglie – Írán 6:2