Wales – Anglie. Na derby se musíme dobře připravit, říká o britské bitvě Southgate

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wales – Anglie. Na derby se musíme dobře připravit, říká o britské bitvě Southgate
Gareth Southgate si do derby s Walesem věří.
Gareth Southgate si do derby s Walesem věří.Profimedia
Trenér Anglie Gareth Southgate (52) se domnívá, že jak jeho tým, tak Wales budou mít ve vzájemném duelu o motivaci postaráno, až se v úterý utkají v závěrečném zápase skupiny B na mistrovství světa. Takzvaná bitva o Británii na stadionu Ahmeda bin Alího je na obou stranách hranice netrpělivě očekávána a bouřlivá atmosféra derby je při večerním výkopu zaručena.

Anglie, která nepoznala chuť porážky od Velšanů od roku 1984 a která vyhrála posledních šest střetnutí, se už téměř kvalifikovala mezi posledních 16 týmů, stačí jí neprohrát o čtyři góly. Naopak naděje Walesu na postup visí na vlásku a po páteční porážce od Íránu nemá už tým Roberta Page osud zcela ve svých rukou.

Velšané musí vyhrát a buď doufat, že zápas mezi Íránem a Spojenými státy skončí remízou, nebo porazit Anglii čtyřbrankovým rozdílem – a to se jim ještě nikdy nepodařilo. "Je to hrdý a motivovaný tým s několika velmi dobrými hráči, takže očekáváme, že budou hrát dobře. My se budeme připravovat stejným způsobem jako na předchozí soupeře," řekl novinářům Southgate, který má kromě nemocného Bena Whitea k dispozici celý kádr.

Před čtyřmi lety v Rusku Anglie vyhrála první dva zápasy ve skupině a poté Southgate udělal osm změn pro střetnutí s Belgií a skončila druhá. Anglický trenér to ale znovu v plánu nemá, protože podle jeho slov je prioritou skončit na prvním místě ve skupině, i když na otázku, zda by kapitán Harry Kane, který v prvních dvou zápasech Anglie nedokázal skórovat, mohl odpočívat, byl zdrženlivý.

"Vybereme tým, o kterém věříme, že může vyhrát, to je vždy prioritou," sdělil Southgate. Anglie zahájila turnaj skvělým způsobem, když porazila Írán 6:2. Poté se s ní ovšem Spojené státy rozešly smírně 0:0 v zápase, ve kterém přitom právě ony měly více šancí. "Musíme vyvážit čerstvost a stabilitu, to je vždy důležité rozhodnutí, které děláte, když vybíráte tým," doplnil.

Přehled zápasu Wales – Anglie + audiokomentář (20:00)