Wales – Anglie. Draci stále žijí, stačit jim však nemusí ani úspěšné derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wales – Anglie. Draci stále žijí, stačit jim však nemusí ani úspěšné derby
Wales – Anglie. Draci stále žijí, stačit jim však nemusí ani úspěšné derby
Wales – Anglie. Draci stále žijí, stačit jim však nemusí ani úspěšné derbyProfimedia
Angličané po minulé remíze s USA narazí v úterý večer na další britskou mocnost, neboť se na Ahmad bin Ali Stadium střetnou s Walesem. Karty jsou rozdány jasně - Angličanům stačí jakákoli výhra k definitivnímu prvnímu místu, zatímco Velšané nemusí ani v případě výhry postoupit do další fáze.

Angličané pochopitelně nebudou brát nic jiného než výhru, která by je definitivně dostala do čela tabulky nehledě na výsledky ostatních dvou týmů. Velšané hrají o všechno. A ani výhra jim stačit nemusí. Po nadějné remíze s USA totiž naprosto propadli. Trenér Rob Page asi nevěřil svým očím, když viděl, že v nastaveném čase druhé půle jeho hráči inkasovali hned dvakrát a s Íránem si neporadili. Za celý zápas si velšský tým nebyl schopen vytvořit větší šance a po zásluze padl.

MS ve fotbale Katar: Skupina B
MS ve fotbale Katar: Skupina BFlashscore

Tahle porážka Pageovým svěřencům dost komplikuje případné šance na postup, protože po dvou odehraných duelech mají na kontě stále jen jediný bod a teď je čeká lídr skupiny. Scénář, při kterém by Velšané postoupili, je vlastně jediný - musí sami porazit Angličany a navíc doufat, že duel mezi Íránem a USA skončí smírem. V každém jiném případě pro Pageovy svěřence katarská anabáze skončí.

Při nečekané porážce od Íránu Wales přišel o vyloučeného brankáře Waynea Hennesseyho, ale ani s ním na hřišti nepůsobil jako nebezpečný tým, který by snad měl skórovat. Není tedy divu, že trenér Rob Page nebyl s hrou svých svěřenců ani vzdáleně spokojen.

Sestřih Wales – Írán
Livesport CZ

Po zápase mimo jiné uvedl: "To, co jsme po celý zápas předváděli, nemělo nic společného s tím, jak jsme hrát chtěli. Bylo to naprosto neakceptovatelné. Vinu beru samozřejmě z velké části na sebe, zvolil jsem špatnou taktiku a měl jsem poslat na hřiště jiné hráče, ale každý z nás si musí sáhnout do svědomí. Hráli jsme bez energie, často jsme chybovali a nedokázali jsme soupeře dostat pod souvislejší tlak. Ukázali jsme tak 10% procent našich schopností."

V rámci všech soutěží už Velšané nevyhráli dlouhých sedm duelů! Pokud by prohráli i s Anglií, znamenalo by to, že vůbec poprvé ve své historii na nějakém větším šampionátu nedokázali vyhrát. Páteční porážku Walesu si určitě dost výrazně užilo mnoho anglických fanoušků, jen aby o pár hodin později zažili možná ještě větší šok.

Angličané totiž sehráli s USA hodně podprůměrný duel, který nenabídl moc šancí a především jsme neviděli ani jednu branku. V největší šanci se objevil křídelník Pulišič, kterého ale zastavila branková konstrukce. Anglie předvedla bezkrevný duel bez nápadu a intenzity, což jí mírně ztížilo šance na postup.

Sestřih Anglie – USA
Livesport CZ

Kdyby hráči Albionu duel vyhráli, mohli by slavit postup s jedním utkáním k dobru. Takto bude z hlediska konečného umístění vše napínavě otevřené až do posledního kola. Mezi nejlepších šestnáct týmů dostane Anglii i remíza, ale Angličané by určitě moc rádi vylepšili svou bilanci. V posledních osmi soutěžních duelech se jim totiž povedlo vyhrát jen jednou.

Trenér Gareth Southgate nebyl úplně spokojený s posledním vystoupením svých hráčů, ale přesto hledal pozitiva. "Nehráli jsme úplně dobře a chtělo to větší agresivitu, abychom skórovali. Ale je pravda, že jsme narazili na těžkého soupeře, který hrál disciplinovaně a hrozil z brejků. Soupeř nám nic neusnadnil a pokud chceme první místo, musíme proti Walesu předvést daleko lepší a aktivnější výkon."

Přehled zápasu Wales – Anglie + audiokomentář (20:00)