Sparta – Budějovice 1:0. Domácí soupeři zatopili i bez kotle, gólově uspěl jen Haraslín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta – Budějovice 1:0. Domácí soupeři zatopili i bez kotle, gólově uspěl jen Haraslín
Aktualizováno
Sparta porazila České Budějovice 1:0.
Sparta porazila České Budějovice 1:0.
Profimedia
V závěrečném zápase sobotního programu 16. kola FORTUNA:LIGY zvítězila Sparta nad Českými Budějovicemi 1:0. Duel doprovázený velmi hustou mlhou rozhodl už ve 12. minutě krásným gólem Lukáš Haraslín (26). Domácí, kteří při příležitosti 129. výročí založení klubu nastoupili v bílých dresech, tak zaznamenali páté vítězství z posledních šesti ligových duelů.

Domácí otevřeli skóre už ve 12. minutě. Martin Minčev našel přesným pasem v náběhu osamoceného Haraslína, jenž prudkou ranou o břevno poslal Spartu do vedení. O chvíli později mohl zvýšit vedení Letenských Tomáš Wiesner, v obrovské šanci však trefil jen budějovického obránce. Po půlhodině pálil ve vápně Lukáš Sadílek, jehož přízemní pokus ale nenadělal Dávidu Šípošovi příliš starostí. Chvíli před odchodem do kabin mohl ještě zvýšit náskok agilní Wiesner, hlavičkou ale těsně minul bránu.

Ke smůle fanoušků mlha neopustila trávník ani pro druhou půli, na aktivitě sparťanů se to však nepodepisovalo. Domácí měli častěji míč pod kontrolou a nárazově ohrožovali budějovického brankáře. Dobrou šanci měl v 53. minutě Haraslín, svůj pokus ale poslal na tribunu. Po hodině hry přece jen došlo k přerušení kvůli houstnoucí mlze, hra však po domluvě se zástupci obou týmů pokračovala, přestože minimálně výše sedící diváci toho nemohli příliš mnoho vidět.

Utkání Sparta - Budějovice 1:0

V 68. minutě unikal Jan Kuchta hostujícím obráncům, kteří jej zastavili jen za cenu faulu. Nepříliš zřetelný zákrok Patrika Čavoše nakonec po dohodě s videorozhodčím ocenil hlavní arbitr červenou kartou. Oslabené Budějovice neměly na vyrovnání nárok, a Letenští tak odehráli třetí zápas v řadě bez obdržené branky.

Sparta zakončila povedený týden vítězstvím nad Dynamem a alespoň částečně napravila nepovedený podzim. Po pohárové exkurzi v Ostravě sehrají Pražané další ligový duel až v novém roce, kdy zavítají do Olomouce. České Budějovice se v lednu představí na Slovácku.

Livesport hráč utkání: Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY.
Flashscore