Sparta vyhrála v Ostravě hladce 3:0 a je druhá. Zlín získal bod, Olomouc tři

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta vyhrála v Ostravě hladce 3:0 a je druhá. Zlín získal bod, Olomouc tři
Trio Čvančara, Kuchta, Haraslín se letos zasloužilo už o 26 gólů.
Trio Čvančara, Kuchta, Haraslín se letos zasloužilo už o 26 gólů.
sparta.cz
Hlavní magnet 23. kola FORUNA:LIGY se sice odehrál v Edenu mezi Slavií a Plzní, ovšem už o tři hodiny dříve se v Ostravě představil další z aspirantů na titul. Sparta na Městském stadionu kralovala a po jednoznačném výsledku 3:0 se poprvé v sezoně, byť jen na pár hodin, posunula na první místo tabulky. Zvítězila také Olomouc, která využila přesilovku proti Českým Budějovicím (3:0), zatímco o záchranu bojující Zlín promarnil dvakrát vedení a z domácího duelu s Hradcem Králové vydoloval pouze bod (2:2).

Ostrava – Sparta 0:3

Sparťané využili špatné formy Baníku a na jeho půdě zvítězili ve 23. kole Fortuna ligy 3:0. Domácí tým znovu srazily hrubky v defenzivě, které dokázali Letenští bez zaváhání využít. První branku vstřelil v 17. minutě Jan Kuchta, na nějž navázal o chvíli později Tomáš Čvančara. Oba hráči ve spolupráci dosáhli úspěšné trefy i po změně stran, a potvrdili tak skvělou formu v jarní části sezony, ve které zvládli dohromady vsítit již 12 gólů. I díky jejich příspěvkům se Sparta dočkala šesté výhry v řadě a vyšvihla se na první místo tabulky. 

Po sympatickém vstupu do utkání od obou celků přišla na vítkovickém stadionu poklidnější pasáž, kterou v 17. minutě přerušila školácká chyba domácí defenzivy a vedoucí branka Kuchty. Svého spoluhráče napodobil jen o malou chvíli později Čvančara, jenž obdržel přesný pas od Lukáše Haraslína a tváří v tvář Janu Laštůvkovi nezaváhal. O snížení skóre se mohl ve 38. minutě postarat 18letý talent Matěj Šín, z hranice vápna však zakončil jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se v zajímavé pozici ocitl Martin Vitík, přízemní střelu ale zvládl pohotově vyrazit Laštůvka. Výborný zákrok si následně připsal rovněž Matěj Kovář, jenž zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Ladislava Almásiho. Baníkovci se nedočkali úspěšného zásahu ani po mohutném závaru před brankou soupeře z nastaveného času.

Krátce po změně stran se hosté dostali do třígólového vedení, když opět zaúřadovalo obávané útočné duo. Kuchta si naběhl na míč za obranu a v pokutovém území jej stihl předložit neobsazenému Čvančarovi, který už neměl problém rozvlnit síť. Mezi úspěšné střelce se mohl zapsat také Haraslín, nejprve však branku těsně minul a poté jej vychytal Laštůvka. Další samostatný únik pak Čvančara zakončil pouze do břevna. Pražané hru ve zbytku utkání kontrolovali a žádné zdramatizování výsledku už nedopustili.

Olomouc – České Budějovice 3:0

Hráči Sigmy se po šesti remízách v řadě poprvé v jarní části Fortuna ligy dočkali vítězství, když ve 23. kole porazili na vlastní půdě České Budějovice 3:0. Domácím velkou měrou pomohlo zbytečné vyloučení hostujícího Lukáše Čmelíka, který strávil na trávníku po vystřídání pouhých devět minut. Hanáci přesilovku využili, když chvíli nato dvakrát skóroval Jan Vodháněl, účastník potyčky se záložníkem Jihočechů. Dynamo se tak po skalpu Slavie muselo smířit s jednoznačnou porážkou.

Zlín – Hradec Králové 2:2

Hradec Králové si v rámci 23. kola Fortuna ligy odvezl ze hřiště posledního Zlína pouze remízu 2:2. S bodem však mohl být s ohledem na průběh střetnutí spokojen, jelikož hned dvakrát dotahoval gólové manko. Ševci otevřeli skóre zápasu už v páté minutě, po vyrovnání Matěje Koubka pak na konci první půle vrátil vedení domácím Libor Kozák. Poslední slovo měl ale nakonec Daniel Vašulín, který v 72. minutě odvrátil Votroky od čtvrté prohry z posledních šesti ligových klání.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY