Slavia –⁠ Plzeň. Trpišovský: Klíčem bude podat komplexní výkon a vnutit Plzni naši hru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia –⁠ Plzeň. Trpišovský: Klíčem bude podat komplexní výkon a vnutit Plzni naši hru
Jindřich Trpišovský se na zápas s Plzní těší.
Jindřich Trpišovský se na zápas s Plzní těší.@slaviaofficial
Podle trenéra Jindřicha Trpišovského (47) bude důležité, aby Slavia v sobotním šlágru 23. kola první ligy dokázala vnutit Plzni svůj styl. Kouč Pražanů věří, že jeho svěřenci v přímém souboji o vedení v tabulce brzy otevřou skóre a že bude k vidění ofenzivní utkání. Zároveň doufá, že slávisté navážou na stoprocentní domácí bilanci v této ligové sezoně.

Slavia –⁠ Plzeň

"V takovém zápase rozhodne, aby mužstvo podalo komplexní výkon, aby tam nemělo nějakou slabinu. Od koncentrace, přes mentální stránku, fotbalovou stránku, ofenzivu, defenzivu, prostě aby byl tým sladěný," řekl Trpišovský ve společném rozhovoru s plzeňským trenérem Michalem Bílkem na kanále obou klubů na YouTube.

"Na druhém místě je pak produktivita. Když hrajete dobře a tvoříte si šance, tak abyste je dokázali proměnit. Jedním z klíčů bude hrát svou hru, prosadit se s ní. Kdo ji bude hrát lépe, ten bude úspěšnější," dodal Trpišovský.

Magnet, co určí ráz sezony

Jeho svěřenci v minulém kole prohráli 0:1 v Českých Budějovicích a do šlágru jdou z prvního místa s náskokem jednoho bodu na Plzeň. "Těšíme se hodně, asi jako každý z fotbalového prostředí. Čeká nás velký zápas prvního s druhým. Tyhle magnety určují ráz sezony, celkový výsledek, hodně napovídají o šancích týmů. Je to svým způsobem souboj o šest bodů," řekl Trpišovský.

"Setkají se výborní hráči, reprezentanti, špička ligy, je vyprodáno. Jsou to zápasy, na které během sezony čekáme. Věřím, že to bude fotbal nahoru dolů s hezkými akcemi a hodně šancemi. Že padne brzo na začátku gól a že se všichni máme na co těšit," doplnil.

Plzeň podle něj nemá velké slabiny. Na podzim Viktoria v dlouhé přesilovce doma porazila Slavii 3:0. "Podzimní duel ukázal silné stránky Plzně, o kterých se všeobecně ví. Plzeň je takové komplexní mužstvo, není to tolik o jednotlivcích, ale o jejím herním stylu. Jsou velmi silní v soubojích, ve vzduchu i ve standardkách. Využívají typologii (útočníka Tomáše) Chorého," prohlásil Trpišovský.

"Je to vyspělý tým se zkušenými hráči, umějí využít své přednosti. Jsou dlouho pohromadě. Bude to o tom najít skulinky, kde bychom mohli mít převahu a eliminovat soupeře. Víme, na co si musíme dát pozor," doplnil kouč pro klubovou televizi.

Bílka hltal jako kluk v televizi

Věří, že Slavia potvrdí bilanci doma, kde v 11 zápasech ligové sezony neztratila ještě ani bod. "Tým si doma věří, pomáhají mu fanoušci. Ta energie, která žene tým dopředu. Výkony doma od nás zatím byly velice dobré a chceme na to navázat. Věříme, že nadchneme fanoušky a společně půjdeme si za tím, co chceme –⁠ zvládnout utkání vítězně," řekl Trpišovský.

Má velký respekt k plzeňskému kouči Bílkovi. "Když to beru popořadě, tak ho v první řadě vnímám jako skvělého fotbalistu. Díval jsem se na něj v televizi. Viděl jsem ho hrát skvělé zápasy v reprezentaci na mistrovství světa (1990), které jsem tou dobou jako malý kluk hltal. Pamatuji si jeho skvělý gól z přímáku (v kvalifikaci proti Portugalsku), to si mi vybaví jako první," uvedl Trpišovský.

"Měl jsem štěstí, že jsme se jednou potkali i na hřišti proti sobě. Když končil kariéru na Hájích a já hrál za Kyje, tak jsme hráli proti sobě v Pražském přeboru. Osobně se ale moc neznáme, prvně jsme se viděli, až když on byl trenér Plzně a já Slavie. Myslím, že ho pravděpodobně znám já víc než on mě díky jeho skvělé hráčské kariéře. Bývalý reprezentant, zahraniční angažmá ve Španělsku, pak trenér české reprezentace," podotkl Trpišovský.

Těší ho, že se mu vyprazdňuje marodka. "Už celý týden se s týmem připravuje Kuba Hromada, chyběl nám hodně. Lukáš Masopust má za sebou složité období, opakovaně bral antibiotika, nemoc se mu vrátila. Jsme rádi, že už trénuje s týmem a je použitelný na část utkání," dodal Trpišovský.