Spieth je novým hráčským ředitelem golfové PGA Tour, nahradil McIlroye, který rezignoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Spieth je novým hráčským ředitelem golfové PGA Tour, nahradil McIlroye, který rezignoval
Jordan Spieth byl schválen.
Jordan Spieth byl schválen.Reuters
Americký golfista Jordan Spieth (30) převezme po Rorym McIlroyovi (34) na zbytek funkčního období pozici hráčského ředitele ve vedení PGA Tour. Náhradu za druhého hráče světového žebříčku, který minulý týden nečekaně rezignoval, dnes oznámil komisionář PGA Tour Jay Monahan.

Spiethův nástup do funkce schválilo zbývajících pět hráčských ředitelů Tiger Woods, Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati a Webb Simpson. Ve vedení PGA Tour bude působit do konce roku 2024.

"Jordan má rozsáhlé zkušenosti s procesem řízení Tour, dva roky působil v hráčském poradním výboru PAC (2017-2018), jehož byl v roce 2018 předsedou, a tři roky (2019-2021) byl hráčským ředitelem," napsal Monahan v e-mailu členům PGA Tour, který dostal k dispozici i Golf Channel.

Čtyřiatřicetiletý McIlroy rezignoval minulý týden s tím, že se chce soustředit více na rodinu a kariéru. Jeho rozhodnutí prý ale ovlivnila i chystaná dohoda o spolupráci s veřejným investičním fondem ze Saúdské Arábie, který financuje konkurenční sérii LIV Golf.

Třicetiletý Spieth vybojoval na okruhu PGA Tour 13 turnajových vítězství. Ve sbírce má i tři tituly z majorů.