Šťastnou cestu, napsal Fury na sítě a v den narozenin opět oznámil konec s boxem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šťastnou cestu, napsal Fury na sítě a v den narozenin opět oznámil konec s boxem

Šťastnou cestu, napsal Fury na sítě a v den narozenin opět oznámil konec s boxem
Šťastnou cestu, napsal Fury na sítě a v den narozenin opět oznámil konec s boxemProfimedia
Jen tři dny po avizovaném návratu do ringu vzal mistr světa v těžké váze Tyson Fury (34) svá slova zpět. Britský boxer v narozeninový den na sociálních sítích opětovně potvrdil, že kariéru končí. Původně ji chtěl obnovit kvůli souboji s krajanem Derekem Chisorou (38).

"Obrovské díky všem, kteří se podíleli na mé kariéře, ale po tvrdých a dlouhých rozhovorech jsem se konečně rozhodl v den 34. narozenin odejít a říkám: 'Šťastnou cestu'," napsal Fury, šampion organizace WBC. Původně se s fanoušky i boxem rozloučil v dubnu po vítězství nad dalším krajanem Dillianem Whytem.

Přesto na chvíli změnil plány. Chisoru v úterý vyzval k souboji, aby ho i do třetice porazil. Chtěl tak jako první šampion těžké váhy zkompletovat dvě "trilogie", přičemž první měl s Američanem Deontayem Wilderem. Fury, jenž užíval přezdívku "Gipsy King", zůstal v profesionálním ringu neporažen. Z 33 zápasů 32 vyhrál a jednou remizoval. Nyní ale vzal své prohlášení zpět.

Během kariéry kromě zisku několika mistrovských pásů prošel i řadou skandálů. V roce 2016 otevřeně hovořil o užívání kokainu a anabolických steroidů. Sdělil také, že trpí bipolární poruchou. V doposud neuzavřené dopingové kauze se řešilo, zda mu bude povolen návrat do ringu. V roce 2018 se po tříleté pauze vrátil a odboxoval osm zápasů, z nichž sedm vyhrál a jeden s Wilderem sudí označili jako nerozhodný.

Pokud jsou aktuální Furyho slova definitivní, svět boxu se nedočká sjednocovacího zápasu proti vítězi duelu mezi Oleksanderem Usykem, který drží pásy WBA, IBF a WBO, a Anthonym Joshuou, kteří se spolu střetnou 20. srpna v Saúdské Arábii.