Střešovice porazily švédského mistra Falun a na Czech Open sahají po finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Střešovice porazily švédského mistra Falun a na Czech Open sahají po finále
Tatran po úvodním triumfu na Zugem 6:0 porazil Falun 4:2.
Tatran po úvodním triumfu na Zugem 6:0 porazil Falun 4:2.Profimedia
Tatran Střešovice porazil na florbalovém Czech Open úřadujícího švédského mistra Falun 4:2 a sahá po postupu do finále. Ve čtvrtečním úvodním utkání ve skupině A totiž rozdrtil švýcarský Zug 6:0 a v sobotu mu proti finskému EräViikingit stačí i remíza. Ve skupině B čeká přímý souboj o finále také Vítkovice s dalším švédským týmem Pixbo Wallenstam.

Tatran útočí na třetí finále na Czech Open za sebou. Předloni, kdy prohrál ve finále s Vítkovicemi, i při loňském triumfu po rozhodujícím souboji se Spartou ale kvůli pandemii koronaviru startovaly shodně jen čtyři české celky.

Přehled zápasu Střešovice - Falun

Úřadujícího českého vicemistra dostal proti Falunu v 6. minutě do vedení Ondřej Sádlo. Za 48 sekund vyrovnal Emil Lundmark a ve 23. minutě otočil stav Ahmad Aldeeb. Tatran odpověděl 83 vteřin před koncem druhé části, kdy využil přesilovou hru Milan Meliš. V čase 51:54 se postaral o vítěznou branku Jonáš Kreysa a výsledek ještě pečetil Bohumil Piskáček.

Kompletní výsledky Czech Open 2022

Vítkovice proti švýcarskému SV Willer-Ersigen navázaly na čtvrteční vítězství nad Spartou a zvítězily 7:4. I díky dvěma brankám Martina Gattnara nejdřív vedly 3:1, potom prohrávaly 3:4, ale ve 32. minutě zahájil obrat Jiří Besta a v závěrečné části rozhodl dvěma góly Adam Delong. Pojistku přidal Michal Pažák. Sparta podlehla Pixbu vysoko 4:12.

Tabulky základních skupin