Tatran bude na Czech Open obhajovat titul. Vyřadil Finy, ve finále čeká Pixbo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tatran bude na Czech Open obhajovat titul. Vyřadil Finy, ve finále čeká Pixbo
Florbalistům Tatranu Střešovice chybí jediné vítězství k obhajobě titulu.
Florbalistům Tatranu Střešovice chybí jediné vítězství k obhajobě titulu.Facebook Tatran Střešovice
Florbalisté pořádajícího Tatranu Střešovice si zahrají finále Czech Open, o obhajobu triumfu budou hrát v neděli od 15:20 v UNYP aréně na Podvinném Mlýně proti švédskému celku Pixbo Wallenstam. Český vicemistr zdolal na závěr základní skupiny A finský celek EräViikingit 6:5 a zůstal stoprocentně úspěšný. Pixbo zvládlo v "béčku" přímý souboj o postup s Vítkovicemi a vyhrálo 8:7.

Tatranu po výhrách nad Zugem 6:0 a švédským mistrem Falunem 4:2 skvěle vyšel vstup do utkání proti finskému celku. Po 26 sekundách otevřel skóre Šimon Vavroušek, za dalších 74 vteřin skóroval Matěj Čelakovský a v čase 2:48 zvýšil Jonáš Kreysa už na 3:0. V 6. minutě sice snížil Oliver Sillanpää, ale za 12 sekund vrátil Střešovicím tříbrankový náskok Martin Šindelář.

Brzy však skóroval Joakim Lund a finský celek mezi 30. a 37. minutou otočil stav, když se prosadili Ossi Jalonen, opět Sillanpää a Perttu Järvinen. Před polovinou třetí třetiny smazal ztrátu v přesilové hře David Šimek a v čase 53:39 rozhodl Milan Meliš.

Vítkovice dostal proti Pixbu do vedení ve 4. minutě Ondřej Jankovský, stav sice otočili Jakob Heins s Linuem Nestorssonem, ale ještě v první třetině vrátili Ostravanům vedení Adam Zubek s Adamem Delongem. Druhou část ovládlo Pixbo a díky gólům Filipa Kalentuna, Marcuse Peila a Williama Lindha se dostalo do náskoku 5:3.

Přehled zápasu Střešovice - EräViikingit

Heins s Felixem Lanverem zajistili osminásobnému vítězi Czech Open už čtyřbrankový náskok. V 55. minutě během 41 sekund vrátili Vítkovice do hry Jiří Besta se Zubkem, na což zareagoval za 41 sekund Oscar Hammarqvist, jehož branka nakonec byla vítězná. Po dovršeném hattricku Zubka totiž už jen zkorigoval 85 vteřin před koncem na 7:8 Besta. Vítkovice čeká v neděli ve 14:30 v hale v Řepích souboj o 3. místo.

Třetí český zástupce v elitní kategorii mužů Sparta skončil po prohře se švýcarským SV Wiler-Ersigen 2:4 ve skupině B bez bodu poslední a bude hrát o 7. pozici s Zugem, který schytal od Falunu debakl 3:16.

Ve finále elitní kategorie žen se utkají v neděli od 13:00 také v UNYP aréně švédské kluby Pixbo Wallenstam s kapitánkou české reprezentace Eliškou Krupnovou a Falun. Pixbo v semifinále rozdrtilo české mistryně FBC Ostrava 11:0 a Krupnová se na tom podílela třemi body za gól a dvě asistence. Falun zvítězil nad Tatranem Střešovice 2:1.

Kompletní výsledky Czech Open 2022