Tecl věří, že trumfne své střelecké maximum: Ale vím, že můžu rychle spadnout

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tecl věří, že trumfne své střelecké maximum: Ale vím, že můžu rychle spadnout
Stanislav Tecl se rozehrál do obdivuhodné formy.
Stanislav Tecl se rozehrál do obdivuhodné formy.Profimedia
Stanislav Tecl (32) potvrdil střeleckou formu, když v 8 kole FORTUNA:LIGY dvěma góly pomohl Slavii k drtivému vítězství 6:1 nad Českými Budějovicemi. Člen širšího kádru reprezentace s osmi brankami suverénně vede tabulku kanonýrů a věří, že překoná své dosavadní sezonní maximum. V ročníku 2013/14 ještě v dresu Plzně skóroval dvanáctkrát.

"Věřím, že to překonám, ale žádný cíl si nedávám. Vím, jak to ve fotbale chodí. Člověk je nahoře, ale rychle může spadnout dolů. Takže se s pokorou a v klidu připravit na další zápas," řekl na tiskové konferenci po nedělním utkání.

Proti Jihočechům v 18. minutě otevřel skóre po rohu a v závěru první půle zvýšil na 3:0. Po změně stran z úhlu netrefil ve velké šanci odkrytou branku a na čtvrtý ligový hattrick v kariéře a druhý v sezoně nedosáhl. "To jsem měl určitě trefit, ale netrefil. Prostě z toho hattrick není. Hroutit se z toho nebudu, ale samozřejmě mě to mrzí," poznamenal.

V tabulce kanonýrů má třígólový náskok na libereckého Micka van Burena. Sedm z osmi branek dal Tecl v posledních třech domácích ligových zápasech. "Těžko říct, proč mi to tam teď tolik padá, ale určitě předvádíme dobré týmové výkony. Balon lítá do vápna, vytvoříme si spoustu šancí a to je jeden z důvodů. I když dvě šance neproměníme, tak víme, že si vytvoříme další. Člověk je pak více v klidu, takže je to tím, jak hraje celý tým," mínil.

Pražané si po dvou soutěžních remízách za sebou zastříleli a naladili se na příští týden. Ve čtvrtek je nejprve čeká druhé kolo skupiny Evropské konferenční ligy proti Ballkani a v neděli pak šlágr nejvyšší soutěže v Plzni, který bude přímým soubojem o vedení v tabulce.

Statistiky utkání Slavia – České Budějovice

"Je to dobré, ale musíme zůstat pokorní a pracovat. Nemyslet si, že to takhle půjde samo. Je dobře, že jsme vyhráli 6:1, ale nemůžeme čekat, že to takhle půjde ve čtvrtek nebo proti Plzni. Určitě nás to bude stát hodně práce a hodně sil," upozornil Tecl.

Jeho tým dal v úvodních osmi kolech 31 branek, což je rekord v samostatné ligové historii. "Hodně k tomu přispívají fanoušci, vytvářejí domácí prostředí, kam soupeř nejezdí rád. Máme produktivní hráče. Každý tu chce dávat góly a dostávat se do šancí. Po těch gólech jsme hladoví a když je to 3:0, tak nepřestáváme. Z lavičky pak naskočí další vlčáci, kteří chtějí gól dát taky," dodal Tecl.

Výsledky 8. kola FORTUNA:LIGY

Tabulka F:L

Program 9. kola