Bouzková prohrála potřetí v řadě, na úvod turnaje v Abú Zabí nestačila na Raducanuovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bouzková prohrála potřetí v řadě, na úvod turnaje v Abú Zabí nestačila na Raducanuovou
Marie Bouzková prohrála už pět setů v řadě
Marie Bouzková prohrála už pět setů v řaděProfimedia
Marie Bouzková (25) skončila na turnaji WTA 500 v Abú Zabí hned v prvním kole. Česká tenistka nenašla recept na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou (21), které podlehla snadno 4:6, 1:6 a připsala si třetí porážku v řadě.

Bouzková – Raducanuová 4:6, 1:6

Marie Bouzková se po solidním vstupu do sezony, v jejímž úvodu vyhrála tři ze čtyř utkání, dostává do útlumu. Aktuálně prohrála už tři duely a pět setů v řadě.

Tři týdny po nezdaru na Australian Open, na kterém nestačila na krajanku Lindu Noskovou, neuspěla v prvním kole stejně jako před rokem ani na podniku WTA 500 v Abú Zabí. Pětadvacetiletá Češka nestačila na Britku Emmu Raducanuovou, vítězce US Open 2021 podlehla 4:6, 1:6.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Emma Raducanuová
Statistiky zápasu Marie Bouzková – Emma RaducanuováLivesport

35. hráčka světa Bouzková v úvodu zápasu nedokázala třikrát po sobě potvrdit brejk a od stavu 4:2 ztratila nad zápasem kontrolu. Prohrála 10 z 11 následujících gamů a soutěž ve dvouhře pro ni po 83 minutách hry skončila.

Česká tenistka si může náladu ve Spojených arabských emirátech zvednout ještě ve čtyřhře, ve které se představí po boku tradiční španělské spoluhráčky Sary Sorribesové. V příštích dvou týdnech bude startovat na tisícovkách v Dauhá a Dubaji.

Jednadvacetiletá Raducanuová, jež přišla o velkou část loňské sezony kvůli operacím obou zápěstí a kotníku, si o postup do prvního čtvrtfinále od září 2022 zahraje s druhou nasazenou Tunisankou Ons Jabeurovou. Se světovou šestkou si zatím zahrála jen exhibiční zápas právě v Abú Zabí a loni v zimě ho vyhrála ve třech setech.

Do dvouhry v Abú Zabí zasáhnou ještě další dvě Češky. Čtvrtfinalistka Australian Open Linda Nosková se pokusí navázat na úspěšně absolvovanou kvalifikaci proti Veronice Kuděrmetovové a pokud ji porazí, vyzve v boji o čtvrtfinále čtvrtou nasazenou Barboru Krejčíkovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí