Nosková si formu z Austrálie přivezla i do Abú Zabí, Linda Fruhvirtová kvalifikací neprošla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková si formu z Austrálie přivezla i do Abú Zabí, Linda Fruhvirtová kvalifikací neprošla

Linda Nosková si připsala už 10. výhru v sezoně.
Linda Nosková si připsala už 10. výhru v sezoně.Profimedia
S poloviční úspěšností absolvovaly dvě české teenagerky kvalifikaci turnaje WTA 500 v Abú Zabí. Zatímco čtvrtfinalistka Australian Open Linda Nosková (19) ve dvou duelech s Věrou Zvonarevovou (39) a Cristinou Bucsaovou (26) neztratila set a navázala na skvělé výkony z Austrálie, Linda Fruhvirtová (18) ve druhém kole nepřekvapila proti Američance Danielle Collinsové (30) a pokračuje v matných výkonech.

Nosková – Bucsaová 6:4, 7:6

Linda Nosková prožívá povedený vstup do sezony. Po semifinále v Adelaide a čtvrtfinále na Australian Open, na kterém zaznamenala životní skalp světové jedničky Igy Šwiatekové a třikrát překonala své grandslamové maximum, prošla dvoukolovou kvalifikací turnaje WTA 500 v Abú Zabí.

V sobotu si devatenáctiletá Češka poradila s bývalou světovou dvojkou Věrou Zvonarevovou, o dvacet let starší ruskou veteránku po obratu z 2:4 přehrála 6:4, 6:1. Set neztratila ani v neděli proti Cristině Bucsaové, byť třikrát přišla o podání a ve druhé sadě za stavu 5:6 odvracela dva setboly při svém servisu. Španělku moldavského původu nakonec přetlačila 6:4, 7:6.

Nosková vylepšila skvělou letošní bilanci na 10 výher a 2 porážky. Do hlavní soutěže ve Spojených arabských emirátech vstoupí prvním vzájemným soubojem se světovou šestnáctkou Veronikou Kuděrmetovovou a pokud Rusku porazí, vyzve ve druhém kole čtvrtou nasazenou krajanku Barboru Krejčíkovou.

L. Fruhvirtová – Collinsová 4:6, 3:6

Naopak Linda Fruhvirtová pokračuje v již rok dlouhém trápení. Tento týden v Hua Hin si sice připsala první letošní výhru v hlavní soutěži, byl to však ojedinělý úspěch posledních měsíců. Navíc proti outsiderce.

V sobotu dva dny po konci v Thajsku, kde vypadla s obhájkyní titulu Lin Zhu, úspěšně vstoupila do kvalifikace v Abú Zabí. Osmnáctiletá Češka nečekaně porazila Caroline Dolehideovou a připsala si první letošní skalp členky TOP 50, druhou Američanku až ale skolit nedokázala. Ve druhém kole podlehla Danielle Collinsové, která během necelého roku otočila vzájemnou bilanci ve svůj prospěch na 2:1.

Fruhvirtová loni porazila bývalou finalistku Australian Open v Dubaji, ale na US Open už uhrála jen dva gamy a nyní na o dvanáct let starší sokyni nestačila podruhé. Celkem šestkrát přišla o servis a s aktuálně 69. hráčkou světa prohrála 4:6, 3:6.

V 10. letošním utkání utrpěla 126. žena světového žebříčku Fruhvirtová sedmou porážku. Po krátkém odpočinku by se měla v druhé polovině února představit na podniku WTA 125k v mexickém Puerto Vallarta.

V Abú Zabí tři české naděje

V Abú Zabí se tedy představí celkem tři české tenistky. Barbora Krejčíková má jako nasazená čtyřka na úvod volný los, Marie Bouzková vyzve grandslamovou šampionku Emmu Raducanuovou. Nejvýše nasazenými jsou Jelena Rybakinová, Ons Jabeurová a Maria Sakkariová.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA 500 v Abú Zabí