Siniaková neudržela vedení proti Pavljučenkovové a čtvrtfinále v Adelaide si nezahraje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková neudržela vedení proti Pavljučenkovové a čtvrtfinále v Adelaide si nezahraje

Siniaková v Adelaide nestačila na Pavljučenkovovou.
Siniaková v Adelaide nestačila na Pavljučenkovovou.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 500 v Adelaide na dvě výhry z kvalifikace a skalp Karolíny Plíškové nenavázala. V boji o postup do čtvrtfinále neudržela nadějný náskok proti Anastasii Pavljučenkovové (32), které nakonec podlehla 6:2, 3:6, 2:6 a čtyři dny před startem Australian Open přišla o konfrontaci se světovou pětkou Jessicou Pegulaovou (29).

Pavljučenkovová – Siniaková 2:6, 6:3, 6:2

Kateřina Siniaková vstoupila do nové sezony už na Silvestra v Brisbane, kde skončila hned v prvním kole na raketě grandslamové šampionky Sloane Stephensové. Na druhé letošní akci v Adelaide si už připsala celkem čtyři výhry, než ve druhém kole dvouhry podlehla Anastasii Pavljučenkovové a následně odstoupila ze čtyřhry.

Rodačka z Hradce Králové, jež si loni na podzim zahrála dvě finále a v čínském Nanchangu dokonce slavila zisk pátého titulu, na podniku kategorie WTA 500 prošla kvalifikací a v prvním kole zaznamenala skalp krajanky Karolíny Plíškové. Nakročeno měla i k vítězství nad další grandslamovou finalistkou Pavljučenkovovou, vedení ale neudržela a prohrála 6:2, 3:6, 2:6.

Statistiky zápasu Anastasia Pavljučenkovová – Kateřina Siniaková
Statistiky zápasu Anastasia Pavljučenkovová – Kateřina SiniakováLivesport

Siniaková v duelu hráček, které do hlavní soutěže postoupily z kvalifikace, bez větších potíží získala první sadu pro sebe. Ve druhé ale rychle prohrávala 0:3 a i když ztrátu smazala, Pavljučenkovová si vynutila třetí set.

Před ním ruská tenistka řešila s turnajovou lékařkou bolesti v oblasti levé kyčle, vážné problémy ji ale nelimitovaly. Sedmadvacetiletá Češka ztratila dvakrát podání a nepomohly jí ani dva odvrácené mečboly.

Česká tenistka prohrála s o pět let starší Ruskou čtvrtý ze šesti vzájemných soubojů. Nedokázala navázat na dvě dvousetové výhry z posledních dvou duelů na French Open 2020 a v Hongkong 2023.

"V prvním setu jsem nehrála nejlepší tenis. Ale nepřestávala jsem bojovat a jsem šťastná, že jsem našla cestu k vítězství," řekla Pavljučenkovová, jež ve čtvrtfinále vyzve světovou pětku Jessicu Pegulaovou. Devětadvacetiletá Američanka začala výhrou 4:6, 6:2, 6:3 nad krajankou Bernardou Peraovou a ani ve třetím letošním utkání neuspěla bez ztráty setu. 

Siniaková měla večer odehrát ještě čtvrtfinále ve čtyřhře, s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou ale ze soutěže odstoupily a do semifinále pustily bez boje ukrajinsko-lotyšskou dvojici Nadia Kičenoková a Jelena Ostapenková. 

Siniaková tak už může zamířit na Australian Open. V Melbourne bude usilovat o první singlovou výhru od roku 2018 a ve čtyřhře se po rozchodu s Barborou Krejčíkovou představí společně s domácí nejlepší deblistkou světa Storm Hunterovou. "Hrát po boku Storm je pro mě dobré. Hru v Austrálii si vždy užívám a navíc očekávám úžasné publikum. Jsem šťastná, že fanoušci budou na mé straně," těší se Siniaková.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide