Alcaraz poprvé uspěl v roli obhájce titulu, v barcelonském finále zdolal Tsitsipase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz poprvé uspěl v roli obhájce titulu, v barcelonském finále zdolal Tsitsipase

Alcaraz porazil ve finálovém duelu v Barceloně Tsitsipase a obhájil titul.
Alcaraz porazil ve finálovém duelu v Barceloně Tsitsipase a obhájil titul.AFP
Carlos Alcaraz (19) na čtvrtý pokus uspěl v roli obhájce titulu. 19letý Španěl získal třetí letošní a celkově devátý titul na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně po finálové výhře 6:3, 6:4 nad Řekem Stefanosem Tsitsipasem (24).

Alcaraz – Tsitsipas 2:0

Alcaraz v posledních měsících laboruje s častými zdravotními potížemi, když už ale do nějakého turnaje zasáhne, dostává se do závěrečných kol. Čtyři z pěti letošních turnajů dotáhl do finále a třikrát nenašel přemožitele. 

Po Buenos Aires a Indian Wells ovládl také domácí antukový podnik ATP 500 v Barceloně, kde v pěti zápasech neztratil ani set. Po Portugalci Nunu Borgesovi, krajanech Robertu Bautistovi a Alejandru Davidovichovi a Britu Danielu Evansovi si poradil i s Tsitsipasem a letošní bilanci vylepšil na 23:2.

Španěl porazil Řeka 6:3, 6:4 a vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas. V prvním setu sice jako první ztratil servis, ale okamžitě ho získal zpět a srovnal na 2:2. Ve druhé sadě stačil Alcarazovi jediný brejk, díky kterému se ujal vedení 3:2, a náskok už nepustil.

Sestřih zápasu Alcaraz – Tsitsipas
Livesport CZ

Vítěz loňského US Open Alcaraz startoval jako obhájce titulu počtvrté v kariéře a potřetí to dotáhl až do finále. Loni v Umagu ani letos v Riu de Janeiro triumf z předchozí sezony nezopakoval, uspěl až nyní na domácí půdě v metropoli Katalánska. Ve svém celkově 12. finále si připsal devátý titul.

V Barceloně se Alcaraz stal prvním úspěšným obhájcem titulu po Rafaelu Nadalovi, který triumfoval v letech 2016 až 2018 dokonce třikrát za sebou.

Čtyřiadvacetiletý Tsitsipas v Barceloně prohrál i své třetí finále. Při obou předchozích pokusech o zisk trofeje v letech 2018 a 2021 ztroskotal na jiné domácí bývalé světové jedničce Nadalovi.