Tennis Tracker: Trápení Ruuda pokračuje, třetí hráč světa končí rychle i v Barceloně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Trápení Ruuda pokračuje, třetí hráč světa končí rychle i v Barceloně

Casper Ruud nezažívá vůbec podařené období.
Casper Ruud nezažívá vůbec podařené období.AFP
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 21. dubna?
Moment dne ATP z utkání Molčan –⁠ Djere
Livesport CZ

22:40 – "Měla jsem pocit, že jsem na začátku nemohla najít rytmus. Ona toho opravdu využila, se svými zkušenostmi a svou hrou. Měla jsem se na začátku víc soustředit, příště to určitě změním," vyprávěla Šwiateková po triumfu nad Plíškovou.

Pozápasový ohlas Šwiatekové
Livesport CZ

21:42 – Šampionka z roku 2018 Karolína Plíšková ve čtvrtfinále antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu světovou jedničku a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou nezaskočila. Česká tenistka podlehla polské favoritce 6:4, 1:6, 2:6 a neoplatila jí debakl z předloňského Říma, kde neuhrála ani game.

Sestřih zápasu Šwiateková –⁠ Plíšková
Livesport CZ

20:34 – Jiří Lehečka na antuce v Banja Luce své maximum na okruhu ATP nevyrovnal. V boji o semifinále český tenista prohrál 5:7, 0:6 se Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Sestřih zápasu Kecmanovič –⁠ Lehečka
Livesport CZ

19:45 – Světová čtyřka Ons Jabeurová vyhrála i sedmý letošní zápas na antuce. Ve Stuttgartu smetla 6:3, 6:0 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a postoupila do semifinále.

Sestřih zápasu Jabeurová –⁠ Haddadová-Maiaová
Livesport CZ

19:41 – Desátý hráč světa Taylor Fritz v Mnichově porazil 6:3, 6:4 Rakušana Dominika Thiema a popáté v sezoně postoupil do semifinále. O první finále na antuce si Američan zahraje s loňským finalistou Nizozemcem Van de Zandschulpem.

19:37 – "Jsem ohromen, je to největší vítězství mé kariéry. Emoce mám velmi smíšené, protože tady hraju před domácím publikem, ale také jsem hrál proti Nolemu, který je mým dobrým přítelem," řekl po výhře nad Djokovičem Lajovič.

Pozápasový ohlas Lajoviče, české titulky jsou v nastavení
Livesport CZ

19:17 – "Bylo to pro mě těžké. Začal jsem hrát dobře, podával jsem na vítězství v prvním setu, ale v hlavě jsem měl plno negativních věcí," zmínil na kurtu Alcaraz.

Pozápasový ohlas Alcaraze
Livesport CZ

18:47 – Novak Djokovič i na druhém letošním turnaji na antuce končí už po svém druhém vystoupení. Na podniku ATP 250 v Banja Luce první hráč světa podlehl 4:6, 6:7 krajanu Dušanu Lajovičovi, který si připsal teprve sedmý skalp hráče TOP 10 a vůbec poprvé porazil světovou jedničku.

Sestřih zápasu Djokovič –⁠ Lajovič
Livesport CZ

18:36 – Carlos Alcaraz na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně zdolal po více než dvouhodinovém boji 7:6, 6:4 krajana Alejandra Davidoviche a bez ztráty setu postoupil do semifinále.

Sestřih zápasu Alcaraz –⁠ Davidovich
Livesport CZ

18:29 – Anastasia Potapovová na antuce ve Stuttgartu zdolala 4:6, 6:3, 6:3 světovou pětku Caroline Garciaovou, navázala na skalp Coco Gauffové a poprvé na jednom turnaji vyřadila dvě hráčky TOP 10. O finále si zahraje se Sabalenkovou.

18:02 – Holger Rune na antuce v Mnichově porazil v souboji bývalých šampionů 6:2, 6:4 Chilana Cristiana Garína, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném duelu, a dál pokračuje na cestě za obhajobou svého prvního titulu na okruhu ATP. V semifinále dánský teenager narazí na Australana Christophera O'Connella.

16:33 – "Jo, bylo to naprosto šílené. Dnes odehrála (Badosaová) šílené výměny. Já jsem se snažila prostě bojovat. Snažila jsem se dál hrát svou hru," řekla Badosaová.

Pozápasový rozhovor Aryny Sabalenkové.
Livesport CZ

16:01 – Andrej Rubljov pokračuje pár dní po zisku své nejcennější trofeje na Masters v Monte Carlu na vítězné vlně i v Banja Luce. Šestý hráč světa zlikvidoval v úvodní sadě manko 2:5 a setbol a domácího Damira Džumhura ve čtvrtfinále porazil 7:5, 6:3. V cestě do třetího letošního finále mu stojí Alex Molčan.

15:10 – Dominic Thiem zvládl v Mnichově páteční dohrávku druhého kola, Marca-Andreu Hüslera zdolal 5:7, 6:4, 6:4 a ještě v ten samý den si zahraje o své první letošní semifinále. Později odpoledne vyzve nasazenou dvojku Taylora Fritze.

14:56 – "Se hrou na returnu jsem byl spokojený, zejména v závěru. Vycítil jsem správné pozice, abych začal útočit z forhendu a v případě potřeby jsem využil i bekhend," řekl po zápase Tsitsipas.

Pozápasový ohlas Stefanose Tsitsipase
Livesport CZ

14:44 – Aryna Sabalenková ve Stuttgartu znovu po roce porazila Paulu Badosaovou a srovnala s ní vzájemnou bilanci na 2:2. Světová dvojka musela tentokrát likvidovat manko setu a brejku, zvítězila až po dvou a půl hodinách 4:6, 6:4, 6:4 a stále může i při třetím startu v tomto dějišti postoupit do finále.

Sestřih zápasu Sabalenková – Badosaová
Livesport CZ

14:38 – Stefanos Tsitsipas pokračuje v Barceloně bez ztráty setu a zahraje si už o třetí finálovou účast v tomto dějišti. Nejlepší řecký tenista si poradil 6:4, 6:2 s Alexem de Minaurem, vzájemnou bilanci upravil na 10:1 a v semifinále se střetne s Lorenzem Musettim. Dál tak útočí na svůj premiérový triumf na akcích ATP 500.

Sestřih zápasu Tsitsipas – De Minaur
Livesport CZ

14:10 – Dalibor Svrčina si na challengeru v Itálii poradil dvakrát 6:4 s Jesperem de Jongem a stále na turnaji neztratil set, ačkoli přijel se sérií šesti porážek. O čtvrté kariérní finále na této úrovni si 20letý Čech zahraje s vítězem duelu MisolicPellegrino.

13:47 – Christopher O'Connell přetlačil v Mnichově 7:6(5), 4:6, 6:3 debutanta ve čtvrtfinále turnajů ATP Flavia Cobolliho, navázal na skalp Alexandera Zvereva a zahraje si své druhé semifinále na nejvyšším okruhu.

13:43 – Alex Molčan zdolal v Banja Luce 6:2, 4:6, 7:5 Lasla Djereho, ačkoli Srb v rozhodující sadě podával na postup, a prošel do svého prvního semifinále na turnajích ATP od loňského července. O čtvrté finále na této úrovni bude slovenský tenista usilovat proti Damirovi Džumhurovi, nebo Andrejovi Rubljovovi.

Sestřih zápasu Molčan – Djere
Livesport CZ

13:12 – Marie Bouzková si v pátek na antukovém podniku W100 v portugalském Oeirasu zahrála své první čtvrtfinále v letošní sezoně a neuspěla. Nasazená jednička prohrála 3:6, 4:6 s turnajovou pětkou Dankou Koviničovou z Černé Hory a dál čeká na svou první semifinálovou účast od konce října.

11:37 – V Barceloně dnes na reprízu týden starého čtvrtfinálového souboje z Monte Carla mezi Jannikem Sinnerem a Lorenzem Musettim nedojde. První jmenovaný k utkání kvůli nemoci nenastoupí.

10:23 – Tomáš Petera dokázal se svým týmem na podzim roku 2020 uspořádat uprostřed covidové pandemie v Ostravě turnaj kategorie WTA 500. Po třech úspěšných ročnících dnes ale nemá jistotu, zda akce bude pokračovat. Do kalendáře se totiž vrací štědře dotované turnaje v Číně a hledání nového termínu vypadá velmi složitě. Ženský tenisový okruh navíc podle Patery dozná v roce 2024 velkých změn. Více se dočtete v článku.

6:18 – Caroline Garciaová ve Stuttgartu ve svém prvním letošním vystoupení na antuce zdolala 7:6, 6:4 domácí sedm zápasů neporaženou Tatjanu Mariaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm na Francouzku čeká Anastasia Potapovová.

6:00 – Třetí hráč světa Casper Ruud na osmé z devíti letošních akcí nevyhrál víc jak jeden zápas. Na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně norský tenista skončil v osmifinále po porážce 6:7, 3:6 s Argentincem Franciscem Cerúndolem.