Bouzková končí ve čtvrtfinále s kanárem. Téměř bezchybná Svitolinová ji zasypala 28 winnery

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková končí ve čtvrtfinále s kanárem. Téměř bezchybná Svitolinová ji zasypala 28 winnery

Marie Bouzková uhrála s Elinou Svitolinovou jen tři gamy.
Marie Bouzková uhrála s Elinou Svitolinovou jen tři gamy.AFP
Marie Bouzková (25) skončila na turnaji WTA 250 v Aucklandu ve čtvrtfinále. Česká tenistka už potřetí v řadě nenašla recept na bývalou světovou trojku Elinu Svitolinovou (29), Ukrajinka na Novém Zélandu zahrála 28 winnerů, udělala jen 5 nevynucených chyb a zvítězila jednoznačně 6:0, 6:3.

Bouzková – Svitolinová 0:6, 3:6

Marie Bouzková se v loňské sezoně dlouho trápila. Černé období zlomila až postupem do osmifinále Wimbledonu a na podzim v Nanchangu ji dokonce třikrát dělil jediný míček od druhého triumfu na okruhu WTA.

Zatímco loni čekala na první vítěznou sérii na hlavním okruhu do května a na první čtvrtfinále ještě o tři měsíce déle, letos se dočkala hned na prvním turnaji. Čtvrtfinále v Aucklandu už ale bylo její konečnou stanicí, na výhry nad Magdalenou Frechovou a Amandou Anisimovovou navázat nedokázala.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Elina Svitolinová
Statistiky zápasu Marie Bouzková – Elina SvitolinováLivesport

I třetí letošní zápas Bouzková začala kanárem, jenže tentokrát to byla ona, kdo v prvním setu neuhrál ani game. Proti precizně hrající Elině Svitolinové, jež minimálně kazila a svým tlakem nutila bránící se českou reprezentantku k častým chybám, uhrála jen osm míčků a po 25 minutách byla na pokraji debaklu. 

V úvodu druhé sady pětadvacetiletá Češka vykřesala naději a ujala se vedení 3:1, o čtyři roky starší Ukrajinka ale krátký výpadek rychle zastavila. Svitolinová nastřílela 28 vítězných úderů, dopustila se jen 10 nevynucených chyb a po 65 minutách hry zvítězila snadno 6:0, 6:3.

Ještě než Bouzková zamíří na generálku před Australian Open do Hobartu, zabojuje v Aucklandu o úspěch ve čtyřhře. Po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, s níž tvoří první nasazený pár, ji v sobotu čeká semifinále.

V prvním duelu o postup do deblového finále dnes neuspěla Anna Sisková, která ve dvojici s Francouzkou Jessikou Ponchetovou podlehla kazašsko-slovenskému páru Anna Danilinová a Viktória Hrunčáková.

Bývalá světová trojka Svitolinová, jež se loni na jaře vrátila na kurty po mateřské pauze a hraje první turnaj po čtyřech měsících, na Novém Zélandu navázala na skalpy grandslamových šampionek Caroline Wozniacké a Emmy Raducanuové. V semifinále na ni čeká Číňanka Xiyu Wang.

Gauffová – Gračovová 6:1, 6:1

Světová trojka a vítězka loňského US Open Coco Gauffová v Aucklandu neprohrála už osm zápasů a 16 setů v řadě a dál suverénně kráčí za premiérovým obhájením titulu. Letos po Claire Liuové a Brendě Fruhvirtové nedala šanci ani naturalizované Francouzce Varvaře Gračovové, kterou smetla dvakrát 6:1 a se ztrátou pouhých 11 gamů postoupila do semifinále.

O své celkově 8. finále, v nichž má skvělou bilanci 6:1, si devatenáctiletá Američanka Gauffová zahraje s krajankou Emmou Navarrovou. Dvaadvacetiletá přemožitelka Lindy Fruhvirtová z prvního kola v úvodním čtvrtfinále porazila 6:4, 6:3 Chorvatku Petru Martičovou a třetím postupem do semifinále vyrovnala své maximum na okruhu WTA. Pokud na Novém Zélandu zaskočí favorizovanou krajanku, zajistí si premiérové finále a zároveň posun do TOP 30.

Výsledky turnaje WTA 250 v Aucklandu