Cítila jsem, že mám proti Hontamaové na víc, uvedla Krejčíková. Podstatný je pro ni postup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cítila jsem, že mám proti Hontamaové na víc, uvedla Krejčíková. Podstatný je pro ni postup

Krejčíková byla zprvu v zápase s Hontamaovou frustrovaná.
Krejčíková byla zprvu v zápase s Hontamaovou frustrovaná.Profimedia
Barboru Krejčíkovou (28) těšilo, že zvládla ošemetný vstup do grandslamového Australian Open. Navzdory frustraci otočila v 1. kole nepříznivě vyvíjející se duel s Japonkou Mai Hontamaovou (24) a zvítězila 2:6, 6:4, 6:3. Turnajová devítka na tiskové konferenci řekla, že se na startu nové sezony cítí fyzicky dobře. Její realizační tým zůstává beze změn.

"Byl to velmi složitý zápas. Ztrácela jsem set a brejk. Cítila jsem, že nehraju svůj nejlepší tenis a ona hrála naopak velmi dobře. Jsem velmi ráda, jak jsem dokázala druhý set otočit a zlepšit svou hru. Druhý set byl důležitý, a pak byl také klíčový brejk ve třetím setu za stavu 4:3," uvedla Krejčíková.

Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic ztratila první set za 43 minut a ve druhém doháněla třikrát manko brejku. "Ano, frustrace tam byla. Věděla jsem, že mohu hrát lépe a nepředvádím to. Necítila jsem se dobře a snažila se najít něco, abych se vrátila zpět do hry," podotkla Krejčíková.

Statistiky zápasu Hontamaová – Krejčíková.
Statistiky zápasu Hontamaová – Krejčíková.Livesport

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 se s Hontamaovou utkala poprvé. O čtyři roky mladší soupeřku ocenila. "Pamatuju si ze své zkušenosti, když jsem hrála proti někomu lépe postavenému na žebříčku. Nejsou na vás taková očekávání a jen chcete předvést svůj nejlepší tenis. Podobné to měla i ona. Moc jsem o ní nevěděla a překvapila mě, na jaké úrovni set a půl hrála," podotkla Krejčíková.

Bývalá světová dvojka vyhrála první utkání v sezoně. Před týdnem neuspěla na turnaji v Adelaide, kde prohrála s Ruskou Annou Kalinskou. "Cítím se dobře. Jsem velmi hladová, chci vyhrávat a podávat dobré výkony. Věřím, že jsem na dobré cestě, chci v tom pokračovat a zlepšovat se každý den," řekla.

"Měla jsem dobrou přípravu. Možná více fyzické přípravy a méně tenisu. Po fyzické stránce se cítím dobře. Potřebuju hrát jen více zápasů. Jsem ráda, že se mi dnes podařilo postoupit a mám před sebou další," doplnila. Ve druhém kole v Melbourne vyzve Němku Tamaru Korpatschovou.

Také v nové sezoně Krejčíková spolupracuje s Pavlem Motlem, který nahradil v průběhu minulé sezony trenéra Aleše Kartuse. "Tým je stejný jako minulý rok. Nic moc se nezměnilo. Měli jsme dobrou přípravu a všichni se snaží, abych hrála dobře," dodala Krejčíková.

Hontamaová – Krejčíková 6:2, 4:6, 3:6