Comeback Wozniacké bude pokračovat. Dánka dostala divokou kartu na Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Comeback Wozniacké bude pokračovat. Dánka dostala divokou kartu na Australian Open

Caroline Wozniacká se návratu do Melbourne nemůže dočkat.
Caroline Wozniacká se návratu do Melbourne nemůže dočkat.Profimedia
Bývalá světová tenisová jednička Caroline Wozniacká (33) získala divokou kartu pro start na lednovém Australian Open. Dánská vítězka turnaje z roku 2018 se letos v létě vrátila na kurty po tříapůlroční pauze a v příští sezoně chce v kariéře pokračovat.

Wozniacká získala v Melbourne svůj jediný grandslamový titul a o dva roky později tamtéž kvůli neléčitelné revmatoidní artritidě ukončila kariéru. Loučila se v pouhých 29 letech.

Letos v srpnu se ovšem po třech a půl letech a narození dvou dětí navzdory zdravotnímu limitu na okruh vrátila. Během srpna a září odehrála tři turnaje s bilancí čtyř výher a tří porážek. Na US Open prohrála až v osmifinále ve třech setech s pozdější šampionkou Coco Gauffovou z USA.

Nyní už se Dánka připravuje na novou sezonu, už na konci listopadu se zúčastnila exhibice v Mexiku společně s Řekyní Mariou Sakkariovou, Španělem Carlosem Alcarazem a Američanem Tommym Paulem. A přestože figuruje ve světovém žebříčku až na 242. místě, nebude chybět hned na prvním grandslamovém turnaji.

Od pořadatelů Australian Open totiž podle očekávání obdržela divokou kartu. "Mám na Melbourne spoustu krásných vzpomínek, vítězství na Australian Open je samozřejmě vrcholem mé kariéry. Melbourne je jedno z mých nejoblíbenějších měst na světě a nemůžu se dočkat, až tam budu se svou rodinou a dětmi," uvedla v prohlášení rodačka z Odense s polskými kořeny.

A doufala, že se znovu dočká vřelého přivítání. "Je to opravdu speciální místo. Jsem moc vděčná za divokou kartu a příležitost si v lednu znovu zahrát na Australian Open," dodala bývalá nejlepší tenistka světa a vítězka Turnaje mistryň 2017.

Vedle Wozniacké už dostalo divokou kartu také šest domácích zástupců: Kimberly Birrellová, Olivia Gadecká, Taylah Prestonová, James Duckworth, Marc Polmans a Adam Walton. Pořadatelé jich mají v ruce ještě devět.

Na základě tzv. chráněného žebříčku se na Australian Open přihlásily i další bývalé šampionky Naomi Ósakaová z Japonska, která si od tenisu dala více než roční pauzu, a Němka Angelique Kerberová, jež kvůli mateřské nehraje od loňského Wimbledonu. Mezi muži této výhody využijí španělský šampion z let 2009 a 2022 Rafael Nadal, chorvatský finalista z roku 2018 Marin Čilič, Kanaďan Milos Raonic či Jiří Veselý, jenž aktuálně uzavírá třetí stovku světového pořadí.