Měla jsem pocit, že nejsem stoprocentně na kurtu, uvedla Nosková po vyřazení z Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Měla jsem pocit, že nejsem stoprocentně na kurtu, uvedla Nosková po vyřazení z Australian Open

Nosková si semifinále na Australian Open nezahraje.
Nosková si semifinále na Australian Open nezahraje.Profimedia
Tenistka Linda Nosková (19) zaznamenala na Australian Open nejlepší grandslamový výsledek v kariéře, po středeční čtvrtfinálové porážce s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou (23) 3:6, 4:6 ale netajila zklamání. Na tiskové konferenci ji mrzelo, že se nedokázala do utkání mentálně nastavit. V další části sezony by ráda zapracovala na stabilitě výkonů.

"Teď ve mně převažují negativní pocity. Jsem smutná. Pravděpodobně si celé tohle působení uvědomím až po pár dnech. Jinak to byl ale skvělý turnaj a pokusím se jít dál," řekla Nosková.

Česká tenistka prohrála s o čtyři roky starší Jastremskou za hodinu a dvacet minut. V utkání přišla třikrát o servis a zahrála jen šest vítězných míčů. Ukrajinka jich zaznamenala 19.

"V porovnání s předchozími dny bylo velké horko. Míče létaly velmi rychle a ona také hrála dost rychle. Já jsem naopak měla pocit, že nejsem stoprocentně na kurtu. Možná to bylo i tím, že jsem minulý zápas moc nehrála," uvedla Nosková, která do čtvrtfinále postoupila po skreči jiné Ukrajinky Eliny Svitolinové.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Turnajová devatenáctka v pondělí odstoupila už po třech gamech kvůli zranění zad. "Měla jsem tak dva volné dny. Dnes jsem se od začátku nedokázala dostat hlavou do zápasu. Ona naopak brzy vedla a zápas kontrolovala," doplnila Nosková.

Třiadevadesátá hráčka světa Jastremská vyřadila v Melbourne druhou českou hráčku. V 1. kole porazila také wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou.

"Čekala jsem těžký zápas, ale ani já sama jsem nehrála, co jsem měla. Nedala jsem moc vítězných míčů ani es. Utkání jsem jí moc neztížila," litovala Nosková, jež ve 3. kole vyřadila světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Posun v žebříčku

Jastremská se stala první ženou od roku 1978, která postoupila na Australian Open z kvalifikace až do semifinále. Na grandslamech se toto naposledy povedlo před třemi lety Britce Emmě Raducanuové, která nakonec vyhrála US Open.

"Zvláště v ženském tenise může být na grandslamech hodně překvapení. Když někdo z nás hraje svůj nejlepší tenis, může řadu dobrých soupeřek porazit. To se povedlo i mně. Někdy máte dobrý den, někdy ne. Dnes jsem nehrála nejlépe, to se stává," řekla Nosková.

Nosková se posune až na 30. místo.
Nosková se posune až na 30. místo.Livesport

Po životním grandslamu by se talentovaná Češka měla posunout v žebříčku WTA na 30. místo. "Stále pracuji na tom, abych udržela stabilitu svých výkonů. Musím být na každý turnaj připravená a být po fyzické a psychické stránce v pohodě," dodala

Přehled zápasu Nosková – Jastremská 3:6, 4:6