Nadal se do Barcelony vrátil vítězně. Na domácí půdě smetl ve dvou setech Itala Cobolliho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal se do Barcelony vrátil vítězně. Na domácí půdě smetl ve dvou setech Itala Cobolliho
Rafael Nadal se vrátil do Barcelony vítězně.
Rafael Nadal se vrátil do Barcelony vítězně.Profimedia
Rafael Nadal (37) zvládl v Barceloně svůj první antukový zápas po 22 měsících ve dvou setech. Španěl, který se na okruhu představil naposledy v lednu v Brisbane, smetl 6:2, 6:3 Itala Flavia Cobolliho (21). V dalším kole se místní dvanáctinásobný šampion střetne s ve formě hrajícím Alexem De Minaurem.

Cobolli – Nadal 2:6, 3:6

Nadal se v Barceloně představil naposledy před třemi lety v roce 2021, kdy zde získal svůj 12. titul. Na antuce se představil naposledy ve vítězném finále Roland Garros o rok později. První zápas na oranžové drti po 22 měsících odehrál na kurtu, který nese jeho jméno a opět potvrdil, že v Barceloně v prvních kolech neprohrává. 

Sestřih zápasu
Livesport

Španěl v duelu s Cobollim získal brejk hned ve čtvrtém gamu a po jeho potvrzení vedl už 4:1. Hned v zápětí měl další šanci sebrat soupeři podání, tentokrát ji ale nevyužil. Sadu ukončil poté, co častěji chybujícímu Italovi podruhé v zápase sebral servis.

Rodák z Mallorky dominoval i ve druhém setu, a přestože za stavu 2:0 ztratil servis další komplikace už nepřipustil. I přesto, že se Španěl nachází až v sedmé stovce žebříku a do včerejšího dne nebylo jasné zda bude na turnaji startovat, potvrdil proti nezkušenému Italovi roli favorita.

Majitel 22 grandslamových titulů se v dalším kole utká s nasazenou čtyřkou a 11. hráčem světa Alexem De Minaurem, se kterým vede ve vzájemné bilanci 3:1. Na antuce to bude jejich první vzájemný duel.

Nakashima – Rubljov 6:4, 7:6

Andrej Rubljov se dostal na všech pěti úvodních letošních turnajích minimálně do čtvrtfinále, dokonce sezonu zahájil triumfem v Hongkongu. Jenže po kontroverzní diskvalifikaci v semifinále v Dubaji spadl do pořádné krize. Aktuálně osmý hráč světa prohrál čtyři z posledních pěti zápasů a v posledních čtyřech duelech neuhrál jediný set.

Trápení se mu nedaří ukončit ani na antukových dvorcích. Obhajobu titulu na Masters v Monte Carlu i vystoupení na probíhající pětistovce v Barceloně zakončil hned po prvním utkání. Proti Brandonovi Nakashimovi se za celý zápas propracoval jen k jedné brejkbolové šanci, jejíž proměnění by znamenalo srovnání na 5:5 v úvodní sadě. Druhé dějství musel rozhodnout tie-break, v němž Rus padl 6:8. Po proměněném mečbolu soupeře vzteky rozmlátil raketu.

Nakashima prohrál úvodních šest soubojů se zástupci TOP 10 žebříčku. V těch následujících dvou ovšem vždy využil krize takto vysoko postaveného protivníka, loni na Masters v Šanghaji deklasoval Holgera Runeho a nyní v Barceloně vyřadil nasazenou dvojku Rubljova.

Bývalý člen nejlepší padesátky hodnocení se postupně vrací do formy. Letos disponuje bilancí 26:9 a po Houstonu může postoupit na antuce do čtvrtfinále i ve španělské metropoli, kde se v osmifinále utká s Tomásem Martínem Etcheverrym, či Nickem Hardtem.

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně