Ruud se v Barceloně natahuje pro nejcennější trofej, ve velkých finále má bilanci 0:7

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ruud se v Barceloně natahuje pro nejcennější trofej, ve velkých finále má bilanci 0:7
Casper Ruud je po týdnu znovu ve finále.
Casper Ruud je po týdnu znovu ve finále.Profimedia
Nor Casper Ruud (25) na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně porazil 7:6, 6:4 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho (24) a beze ztráty setu postoupil do celkově 22. finále. O 11. titul a první z akce vyšší kategorie než ATP 250 se trojnásobný grandslamový finalista utká v odvetě za týden starou finálovou porážku z Masters v Monte Carlu s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25).

Ruud – Etcheverry 7:6, 6:4

Casper Ruud už byl světovou dvojkou a ve sbírce má 10 titulů, jenže všechny slavil na akcích ATP 250. Všech sedm finálových duelů na turnajích vyšší kategorie prohrál. Třikrát na grandslamu, jednou na Turnaji mistrů, dvakrát na podniku Masters 1000 a jednou na podniku ATP 500.

Osmý pokus na nejcennější triumf si pětadvacetiletý Nor zajistil tento týden na pětistovce v Barceloně, kde už překonal čtyři z pěti překážek a neztratil přitom ani set. Po Alexandremu Mullerovi, Jordanu Thompsonovi a Matteu Arnaldimu si poradil i s Tomásem Martínem Etcheverrym.

Sestřih zápasu

Casper Ruud porazil Tomáse Martína Etcheverryho
Livesport

Ruud v prvním i druhém setu nepotvrdil první brejk a v úvodní sadě dokonce musel odvracet setbol, o rok mladšího Argentince ale nakonec i podruhé porazil. A narozdíl od loňského Pekingu tentokrát nemusel o vítězství bojovat v rozhodujícím tie-breaku třetího dějství.

"Byl to fyzicky velmi náročný zápas a měl jsem štěstí, že jsem ten první set strhl na svou stranu. Mohl to klidně dopadnout obráceně," hodnotil šestý hráč světa Ruud, který si před týdnem připsal premiérový skalp Novaka Djokoviče.

Norský tenista letos posbíral už 28 vítězství, nejvíce ze všech tenistů na hlavním okruhu, a přiblížil se prvnímu triumfu od loňského dubna, kdy v portugalském Estorilu získal devátou z deseti trofejí na antuce. Ve finále má bilanci 10:11.

Casper Ruud velké finále ještě nevyhrál.
Casper Ruud velké finále ještě nevyhrál.Livesport

Tsitsipas – Lajovič 5:7, 6:4, 6:2

O nejcennější titul si Ruud zahraje v neděli s trojnásobným finalistou Stefanosem Tsitsipasem, s nímž prohrál před týdnem finále na Masters v Monte Carlu a v vzájemné bilanci ztrácí 2:3.

Pětadvacetiletý Řek Tsitsipas v semifinále zdolal 5:7, 6:4, 6:2 Srba Dušanem Lajovičem, vyhrál 10. zápas v řadě a již počtvrté v metropoli Katalánska postoupil do finále. Na triumf v druhém největším městě Španělska na pobřeží Středozemního moře ale nedosáhl v letech 2018, 2021 ani 2023. 

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas vyhrál 10. zápas v řadě
Livesport

Vítěz Turnaje mistrů či tří podniků Masters Tsitsipas dosud nevyhrál podnik kategorie ATP 500, v neděli bude mít další šanci.

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně