Ještě něco udělej, zkus jiného doktora, láme Sabalenková končící Kontaveitovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ještě něco udělej, zkus jiného doktora, láme Sabalenková končící Kontaveitovou

Aryna Sabalenková na tiskové konferenci na turnaji WTA 500 v Berlíně
Aryna Sabalenková na tiskové konferenci na turnaji WTA 500 v BerlíněProfimedia
Bývalá světová dvojka Anett Kontaveitová (27) v úterý překvapila tenisový svět zprávou o ukončení kariéry. Estonka se pro zásadní životní krok rozhodla kvůli vleklým bolestem zad, což vyvolalo rozruch mezi hráčkami startujícími na travnatém turnaji WTA 500 v Berlíně. Zaskočeně reagovaly grandslamové šampionky a jen o pár let mladší Aryna Sabalenková (25) a Jelena Rybakinová (24).

Finalistka předloňského Turnaje mistryň Anett Kontaveitová oznámila, že z tenisového kolotoče vystupuje kvůli chronickému zranění zad a ve Wimbledonu odehraje svůj poslední turnaj.

Zpráva překvapila a zároveň zarmoutila současnou dvojku světového žebříčku Arynu Sabalenkovou, která se nechce s odchodem své kolegyně smířit.

"Byla jsem v šoku. Nečekala jsem to. Moje první myšlenka byla: Jdi k jinému doktorovi, vyslechni si jiný názor, něco udělej. V tomhle věku přece není přirozené skončit s tenisem," řekla pětadvacetiletá rodačka z Minsku.

Kontaveitová po Wimbledonu ukončí kariéru
Kontaveitová po Wimbledonu ukončí kariéruProfimedia

"Vypadala zdravá. Jsem z toho překvapená, šokovaná a smutná. Doufám, že se rychle zotaví a neupadne do depresí. Musí být hrdá na to, co dokázala, přeji jí hodně štěstí v další kapitole života," dodala vítězka letošního Australian Open Sabalenková v Berlíně po úterním vítězném návratu na trávu.

K nečekanému oznámení estonské tenistky se vyjádřila také světová trojka Jelena Rybakinová, jež kvůli zdravotním potížím nedohrála tři z osmi posledních turnajů.

Jelena Rybakinaová chce wimbledonský titul dvakrát
Jelena Rybakinaová chce wimbledonský titul dvakrátDivulgação/WTA

"Měla se zády smůlu, ale život profesionální tenistky není snadný. Doufám, že bude po tenisové kariéře šťastná," uvedla čtyřiadvacetiletá Kazaška, jež v Berlíně zahájila přípravu na obhajobu wimbledonského triumfu výhrou nad Polinou Kuděrmetovovou.

"Berlínská tráva je jiná než ta ve Wimbledonu. Je nepředvídatelnější, někdy i rychlejší. Ale je to dobrá příprava na grandslam. Doufám, že na trávě vyhraju další trofej. Tu první mám doma u rodičů," dodala Rybakinová, kterou ve středu čeká souboj s Chorvatkou Donnou Vekičovou.