Vondroušová v Berlíně opět neztratila set a poprvé si zahraje čtvrtfinále na trávě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová v Berlíně opět neztratila set a poprvé si zahraje čtvrtfinále na trávě

Markéta Vondroušová si zahraje premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích.
Markéta Vondroušová si zahraje premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích.Profimedia
Markéta Vondroušová (23) pokračuje na své první generálce na Wimbledon bez ztráty setu a zahraje si své premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích. V Berlíně jí dnes za stavu 3:6, 5:6 ze svého pohledu kvůli zranění zápěstí vzdala domácí čtvrtfinalistka loňského ročníku nejslavnějšího turnaje Jule Niemeierová (23). V pátek bude rodačka ze Sokolova čelit člence TOP 10 Marii Sakkariové (27).

Vondroušová –⁠ Niemeierová 6:3, 6:5 / skreč

Markéta Vondroušová absolvuje svůj 10. letošní turnaj a už na osmé akci vyhrála minimálně dva zápasy. Pokračuje tak ve stabilních výkonech po loňské půlroční pauze zaviněné zraněním a operací zápěstí a v probíhající sezoně je v kladných číslech na betonu, antuce, trávě i v hale.

Bývalá světová čtrnáctka ještě nikdy nezakončila rok s pozitivní bilancí na nejrychlejším povrchu, ovšem letos má k tomu velice slušně nakročeno. Na své první generálce na Wimbledon si bez ztráty setu poradila s Biancou Andreescuovou i Jule Niemeierovou a zahraje si své premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích.

Sestřih zápasu Vondroušová –⁠ Niemeierová
Livesport CZ

Proti čtvrtfinalistce loňského Wimbledonu a domácí přemožitelce obhájkyně titulu Ons Jabeurové odvrátila všechny tři brejkboly a do vedení soupeřku pustila pouze po skončení úvodního gamu celého zápasu. Utkání sice skončilo skrečí, nicméně Vondroušová se k mečbolu přece jen dostala. Niemeierová ho však v deváté hře druhé sady odvrátila.

V následujícím gamu se při vedení 40:15 pro Vondroušovou snažila změnit směr pohybu po kraťasu z rakety české tenistky a za základní čárou upadla na pravé zápěstí, které si nechala ošetřovat. Na kurt se viditelně v bolestech ještě vrátila, ale po netrefeném prvním servisu se rozhodla raději nepokračovat.

Sakkariová – Sasnovičová 6:1, 6:2

Vondroušová bude usilovat o znovu vylepšení svého maxima na trávě proti světové osmičce Marii Sakkariové, kterou porazila minulý měsíc v Římě. Řekyně si ve druhém kole poradila hladce 6:2, 6:1 s Aljaksandrou Sasnovičovou a bez ztráty setu pokračuje za obhajobou svého jediného semifinále na trávě.

Ve čtvrtfinále jsou tak dvě české tenistky. Petra Kvitová, jež už ve středu deklasovala Argentinku Nadiu Podoroskou, se v pátek utká se světovou čtyřkou Caroline Garciaovou.

Vondroušová je navíc s Kateřinou Siniakovou již v semifinále čtyřhry. České tenistky zvládly druhý třísetový duel, dnes zdolaly čtvrté nasazené kazašsko-čínské duo Anna Danilinová a Yi-Fan Xu až po odvrácení dvou mečbolů 3:6, 7:5, 10:7. O postup do finále vyzvou druhý nasazený pár Desirae Krawczyková a Demi Schuursová.

Sabalenková – Kuděrmetovová 2:6, 6:7

Nejvýše nasazená Aryna Sabalenková skončila stejně jako loni na raketě Veroniky Kuděrmetovové a ani při třetím startu v Berlíně tak neprošla do čtvrtfinále. Tentokrát s Ruskou prohrála ve druhém kole 2:6, 6:7. 

Kuděrmetovová si ve čtvrtfinále střihne reprízu pár dní starého finále z Hertogenbosche proti krajance Jekatěrině Alexandrovové.  Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří lucky loser Elina Avanesjanová s Donnou Vekičovou.

Výsledky turnaje WTA v Berlíně