Krejčíková zvládla další derby. Po Martincové v Birminghamu přehrála i Fruhvirtovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková zvládla další derby. Po Martincové v Birminghamu přehrála i Fruhvirtovou

Krejčíková si ve čtvrtfinále poradila s Lindou Fruhvirtovou.
Krejčíková si ve čtvrtfinále poradila s Lindou Fruhvirtovou.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) pokračuje v singlovém debutu v Birminghamu bez ztráty setu. Ve svém prvním čtvrtfinále na trávě v kariéře si poradila 6:3, 6:2 s Lindou Fruhvirtovou (18) a navázala na skalp další krajanky Terezy Martincové. O druhé letošní finále si vítězka únorového podniku WTA 1000 v Dubaji zahraje s Číňankou Lin Zhu (29).

Krejčíková – L. Fruhvirtová 6:3, 6:2

Barbora Krejčíková nedorazila do Birminghamu v dobré formě. Na kontě měla jedinou letošní čtvrtfinálovou účast, kterou ovšem přetavila v premiérový triumf na podnicích WTA 1000, a na třech ze čtyř antukových turnajů ztroskotala nejpozději na druhé soupeřce. To zahrnuje šokující nezdar proti Lesje Curenkové v prvním kole French Open, kde předloňská šampionka vypadla na úvod hlavní soutěže druhým rokem po sobě.

V Birminghamu se ale rozjíždí. Její výkon proti Cristině Bucsaové ani Tereze Martincové nebyl úplně přesvědčivý, nicméně na premiérové čtvrtfinále na trávě to i tak stačilo. Naopak téměř bezchybnou hrou se prezentovala proti další krajance Lindě Fruhvirtové.

Také mladší z Češek došla mezi nejlepší osmičku na nejrychlejším povrchu poprvé. Navíc se dočkala své první vítězné série od osmifinále na lednovém Australian Open a do čtvrtfinále postoupila poprvé od zářijového prvenství v Čennaí.

Sestřih utkání Krejčíková – Fruhvirtová.
Livesport

Krejčíková dnes předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů za dlouhou dobu. Fruhvirtová hrála stejně jako v předchozích dvou zápasech, v nichž smetla Elinu Svitolinovou a přehrála Bernardu Peraovou, velmi dobře, ale zkušenější krajanka měla na všechno odpověď a byla skálopevná ve výměnách i na servisu. Nasazená jednička prohrála jen sedm bodů na vlastním podání, nečelila brejkbolu a z postupu se mohla radovat za 74 minut.

"Cítím se skvěle, je příjemné mít za sebou tři výhry. Vždy je těžké hrát proti české kolegyni, takže jsem spokojená s tím, jak jsem utkání zvládla, a těším se na semifinále," řekla Krejčíková.

"V každém zápase na trávě musíte být agresivní. Hrát útočně, chodit si pro údery, dobře podávat, vracet se a diktovat tempo od prvního míčku. Myslím, že je to je klíč k úspěchu a dnes se mi to docela dařilo," doplnila rodačka z Ivančic.

Pozápasový rozhovor s Barborou Krejčíkovou.
Livesport

Další soupeřkou bývalé světové dvojky bude Lin Zhu. Rovněž Číňanka si zahrála své premiérové čtvrtfinále na trávě a vůbec první mimo betony a porazila 4:6, 6:3, 6:2 Rebeccu Marinovou. V sobotu zabojuje o své druhé letošní a zároveň kariérní finále na nejvyšším okruhu.

Frechová – Ostapenková 6:4, 5:7, 2:6

Jelena Ostapenková byla na rozdíl od dalších semifinalistek velmi blízko vyřazení. Turnajová dvojka prohrávala už 4:6, 0:4 s Magdalenou Frechovou a čelila dvěma brejkbolům. Polku ale do prvního semifinále na turnajích WTA nepustila, nedovolila jí si ani na 19. pokus připsat premiérový skalp TOP 20 a po vítězství 4:6, 7:5, 6:2 sama postoupila.

O první finále v probíhající sezoně bude usilovat proti Anastasii Potapovové, jež otočila souboj s domácí Harriet Dartovou.

Výsledky dvouhry turnaje WTA v Birminghamu