Tennis Tracker: Lehečka a Fritz přemohli nasazené jedničky a zajistili si deblové finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka a Fritz přemohli nasazené jedničky a zajistili si deblové finále

Lehečka s Fritzem budou útočit na svůj první deblový triumf na okruhu ATP.
Lehečka s Fritzem budou útočit na svůj první deblový triumf na okruhu ATP.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 23. června?
Moment dne ATP z utkání Alcaraz – Dimitrov.
Livesport
Moment dne WTA z utkání Krejčíková – Fruhvirtová.
Livesport

22:50 – "Grigor je opravdu houževnatý hráč na každém povrchu, ale tady na trávě bych řekl, že ještě víc. Byl jsem od začátku nucen hrát opravdu dobře, až do posledního míče," řekl Alcaraz po výhře.

Pozápasový rozhovor s Carlosem Alcarazem.
Livesport

21:21Carlos Alcaraz v londýnském Queen's Clubu porazil ve svém prvním čtvrtfinále na trávě 6:4, 6:4 bulharského šampiona z roku 2014 Grigora Dimitrova a zkompletoval kvarteto semifinalistů. O 6. letošní finále si 20letý Španěl zahraje v repríze předloňského finále ATP Next Gen Finals s Američanem Sebastianem Kordou.

Sestřih utkání Alcaraz – Dimitrov.
Livesport

20:44 – "Je to skvělý pocit, mám z toho opravdu radost. Snažím se brát každý zápas tady jako dobrý trénink, protože na trávě se nehraje tak často, takže si to opravdu užívám," řekla po vítězství Krejčíková.

Pozápasový rozhovor s Barborou Krejčíkovou.
Livesport

20:15Andrej Rubljov na trávě v Halle zdolal 3:6, 6:3, 6:4 sedm zápasů neporaženého Nizozemce Tallona Griekspoora a postoupil do semifinále. V něm se předloňský finalista střetne se Španělem Bautistou.

19:59 – "Myslím, že začínám hrát čím dál lépe. V každém zápase je to stále náročnější, také proto, že hra na trávě je pro tělo náročná," řekl po postupu Rune.

Pozápasový rozhovor s Holgerem Runem.
Livesport

19:29Sebastian Korda v londýnském Queen's Clubu porazil 6:4, 7:6 domácího Camerona Norrieho a poprvé postoupil do semifinále turnaje na trávě. V něm se 22letý Američan utká s Alcarazem, nebo Dimitrovem.

18:30Barbora Krejčíková pokračuje v singlovém debutu v Birminghamu bez ztráty setu. Ve svém prvním čtvrtfinále na trávě v kariéře si poradila 6:3, 6:2 s Lindou Fruhvirtovou a navázala na skalp další krajanky Terezy Martincové. O druhé letošní finále si vítězka únorového podniku WTA 1000 v Dubaji zahraje s Číňankou Lin Zhu. Více informací najdete v článku.

Sestřih utkání Krejčíková – Fruhvirtová.
Livesport

18:00Daniil Medveděv neobhájí na trávě loňskou finálovou účast po Hertogenboschi ani v německém Halle. Bývalý lídr žebříčku podlehl ve čtvrtfinále 5:7, 6:7 Robertovi Bautistovi a zhoršil si s ním vzájemnou bilanci na 2:5. Španěl, který čekal na čtvrtfinálovou účast od lednového finále v Adelaide, v semifinále vyzve Andreje Rubljova, nebo sedm zápasů neporaženého Tallona Griekspoora.

Sestřih utkání Medvedvěv – Bautista.
Livesport

17:30 Holger Rune v londýnském Queen's Clubu nadále sbírá svá první vítězství na travnatých dvorcích. Dvacetiletý Dán ve čtvrtfinále přehrál 6:4, 7:5 o rok staršího Lorenza Musettiho, ačkoli v úvodním dějství prohrával 1:4 a ve druhém likvidoval dva setboly. V semifinále ho čeká souboj s Alexem de Minaurem.

Sestřih utkání Musetti – Rune.
Livesport

17:00 Jelena Ostapenková byla v Birminghamu velmi blízko vyřazení. Nasazená dvojka prohrávala už 4:6, 0:4 s Magdalenou Frechovou a čelila dvěma brejkbolům. Polku ale do prvního semifinále na turnajích WTA nepustila, nedovolila jí si ani 19. pokus připsat premiérový skalp TOP 20 a po vítězství 4:6, 7:5, 6:2 sama postoupila. O první finále v probíhající sezoně bude usilovat proti Harriet Dartové, nebo Anastasii Potapovové. Více informací najdete v článku.

16:45 – Páteční program v Berlíně narušuje déšť a polovina čtvrtfinálových duelů už byla přesunuta na sobotu, včetně souboje Markéty Vondroušové s Marií Sakkariovou. Petra Kvitová se v případě lepšího počasí střetne s Caroline Garciaovou.

16:20 – Dvojnásobný finalista Alexander Zverev oplatil na domácím pažitu v Halle po setech 7:5, 6:3 nedávnou porážku Nicolásovi Jarrymu a počtvrté v sezoně a na třetím turnaji v řadě postoupil do semifinále. Další útok na první finále od loňského května podnikne proti Alexanderovi Bublikovi.

15:30Alex de Minaur udolal na trávě v londýnském Queen's Clubu 6:4, 4:6, 6:4 nebezpečného Adriana Mannarina a zajistil si postup do svého prvního semifinále od března, kdy v Acapulku získal svou první trofej na podnicích vyšších než ATP 250. Na třetí finále za poslední rok bude útočit proti Lorenzovi Musettimu, či Holgerovi Runemu.

15:20 – Zdeněk Kolář do finále na challengeru v Poznani nepostoupil, ačkoli vedl v rozhodujícím dějství nad Tomásem Barriosem Verou dvakrát o brejk. S nasazeným Chilanem nakonec po téměř dvou a půl hodinách boje padl 4:6, 6:1 a 3:6.

14:42 – Jiří Lehečka s Taylorem Fritzem pokračují v londýnském Queen's Clubu ve fenomenálním prvním společném turnaji. Česko-americký tandem si vyšlápl 6:3 a 7:6 na nasazené jedničky Wesleyho Koolhofa a Neala Skupského. Oba budou útočit na svůj první deblový triumf na okruhu ATP, Lehečka si dokonce na této úrovni zahraje premiérové finále.

14:38Karen Chačanov nebude startovat ve Wimbledonu. Jedenáctý hráč světového žebříčku se z grandslamového turnaje odhlásil kvůli zranění zad, které si přivodil na Roland Garros. Chačanov na instagramu uvedl, že má únavovou zlomeninu křížové kosti.

Karen Chačanov se na Wimbledonu nepředstaví.
Karen Chačanov se na Wimbledonu nepředstaví.AFP

06:15 – Turnaje na travnatých površích v Halle, Londýně, Birminghamu i Berlíně míří ke svému závěru a ve čtvrtečních čtvrtfinálových duelech budou k vidění kromě čtyř Češek (Kvitová, Vondroušová, L. Fruhvirtová, Krejčíková) i tenisté jako Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv nebo Sebastian Korda.

12:30 | PŘEHLED | Kvitová - Garciaová

15:00 | PŘEHLED | Vondroušová - Sakkariová 

15:00 | PŘEHLED | Krejčíková - L. Fruhvirtová