Krejčíková vyhrála derby s Martincovou. V prvním čtvrtfinále na trávě ji čeká Fruhvirtová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková vyhrála derby s Martincovou. V prvním čtvrtfinále na trávě ji čeká Fruhvirtová

Barbora Krejčíková přehrála Terezu Martincovou dvakrát 6:4.
Barbora Krejčíková přehrála Terezu Martincovou dvakrát 6:4.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) v Birminghamu porazila 6:4, 6:4 krajanku Terezu Martincovou (28), s níž si poradila už potřetí v řadě, a premiérovém postupem do čtvrtfinále turnaje na trávě si možná zajistila návrat do TOP 10. O semifinále se nasazená jednička utká v dalším českém derby s Lindou Fruhvirtovou (18).

Krejčíková –⁠ Martincová 6:4, 6:4

Barbora Krejčíková po únorovém triumfu v Dubaji, kde porazila tři nejvýše postavené hráčky žebříčku a získala svou nejcennější trofej na tvrdém povrchu, prožila neúspěšné antukové jaro a vypadla z elitní desítky světového pořadí. 

Na trávě dosud příliš oslnivých výsledků nezaznamenala, přesto vstoupila do letošní přípravy na Wimbledon dvěma dvousetovými výhrami nad rozehranými kvalifikantkami. Po Španělce Cristině Bucsaové si poradila i s krajankou Terezou Martincovou

Světová dvanáctka Krejčíková porazila Martincovou ve třetím vzájemném zápase po sobě. Ve vyrovnaném duelu rozhodl první set jediný úspěšný brejkbol předloňské šampionky Roland Garros. Ve druhém setu sice Krejčíková přišla o podání a prohrávala 1:3, dokázala ale vyrovnat a koncovku zvládla lépe. Brejkboly Martincové na 5:4 odvrátila, sama naopak soupeřce znovu sebrala servis a zápas dopodávala.

Sestřih zápasu Krejčíková –⁠ Martincová
Livesport CZ

Osmifinalistka předloňského Wimbledonu Krejčíková se do čtvrtfinále dostala teprve podruhé v sezoně a poprvé v kariéře na turnaji na trávě. O návrat do TOP 10 ji může připravit už jen Veronika Kuděrmetovová, která startuje na souběžně hraném turnaji v Berlíně.

O semifinále se sedmadvacetiletá Krejčíková utká v prvním vzájemném duelu s další Češkou Lindou Fruhvirtovou, osmnáctiletá naděje debutuje v hlavní soutěži podniku WTA na trávě.

Krejčíková vyhrála už dva zápasy i ve čtyřhře. V té s Ukrajinkou Martou Kosťukovou zdolaly 6:3, 5:7, 10:5 domácí tandem Freya Christieová a Ali Collinsová a na první společné akci postoupily do semifinále.

Jelena Ostapenková vpodvečerním souboji grandslamových šampionek udolala 6:3, 5:7, 6:3 americkou veteránku Venus Williamsovou, kterou přetlačila až na třetí pokus, a zkompletovala čtvrtfinálové obsazení. O semifinále si lotyšská tenistka zahraje s Polkou Magdalenou Frechovou.

Výsledky turnaje WTA v Birminghamu