Další lucky loser vítězem turnaje WTA. Sorribesová po obratu ovládla Cleveland

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další lucky loser vítězem turnaje WTA. Sorribesová po obratu ovládla Cleveland
Další lucky loser vítězem turnaje WTA. Sorribesová po obratu ovládla Cleveland
Další lucky loser vítězem turnaje WTA. Sorribesová po obratu ovládla ClevelandProfimedia
Vyhrát turnaj WTA z pozice šťastné poražené kvalifikantky bývala rarita. V posledních týdnech se z toho ale začíná stávat tradice. Španělka Sara Sorribesová (26) v Clevelandu ovládla po finálovém obratu a výhře 3:6, 6:4, 6:4 nad Jekatěrinou Alexandrovovou (28) generálku na US Open a jako již třetí tenistka za posledních šest týdnů triumfovala navzdory vyřazení v kvalifikaci.

Sorribesová –⁠ Alexandrovová 6:3, 4:6, 4:6

Sara Sorribesová v Clevelandu prohrála v posledním kole kvalifikace s francouzskou tenistkou Clarou Burelovou, ale místo v pavouku generálky na US Open se pro ni nakonec našlo a šestadvacetiletá Španělka v hlavní soutěži nenašla přemožitelku.

V prvním kole jí po prohrané první sadě a za stavu 0:4 ve druhé vzdala Kateřina Siniaková a pak aktuálně 95. hráčka světa vyřadila i turnajovou trojku Veroniku Kuděrmetovovou, bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou i sedm zápasů neporaženou Němku Tatjanu Mariaovou.

Ve finále sice prohrávala s Jekatěrinou Alexandrovovou 3:6 a 2:4, vývoj ale trpělivou hrou otočila. zvítězila 3:6, 6:4, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 2:0.

Sestřih finále v Clevelandu.
Livesport

Šestadvacetiletá Španělka hrála finále turnaje WTA podruhé v kariéře a stejně jako loni v mexické Guadalajaře ho přetavila v triumf. Naopak osmadvacetiletá Alexandrovová ve svém celkově 7. finále marně usilovala o 5. titul.

"Chci si tuhle chvíli užít a dát si na čas, protože nikdy nevíte, kdy vyhrajete další turnaj. Od prvního dne jsem říkala, že Cleveland miluju a teď jsme tady," usmívala se Sorribesová během slavnostního ceremoniálu.

Rozhovor se Sarou Sorribesovou
Livesport

Sorribesová se stala teprve šestou vítězkou turnaje WTA z pozice lucky losera, dokázala to však už jako třetí během posledních šesti týdnů. Marii Timofejevové se to povedlo v červenci v Budapešti a Japonce Nao Hibinové v srpnu na Livesport Prague Open v Praze.

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu