Krejčíková se na turnaji v Dauhá nepředstaví, do zápasu ji nepustily bolesti zad

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčíková se na turnaji v Dauhá nepředstaví, do zápasu ji nepustily bolesti zad
Krejčíková se pořadatelům omluvila kvůli bolestem zad.
Krejčíková se pořadatelům omluvila kvůli bolestem zad.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) se těsně před svým úvodním vystoupením odhlásila z turnaje WTA 1000 v Dauhá. Dvanáctá hráčka světa se pořadatelům omluvila kvůli bolestem zad, v soutěži deblistek ji nahradila krajanka Linda Nosková (19).

Krejčíková se představila naposledy v pátek v Abú Zabí, kde prohrála čtvrtfinále s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. O tři dny později měla vstoupit do prvního letošního turnaje kategorie WTA 1000 v Dauhá, před pondělním odpoledním soubojem s Anastasií Potapovovou se ale odhlásila.

Ruska nakonec nastoupila proti Italce Martině Trevisanové a s náhradnicí za vítězku Roland Garros z roku 2021 si ve dvou setech poradila. Ve druhém kole vyzve krajanku Annu Kalinskou, nebo čerstvou šampionku z Kluže Karolínu Plíškovou.

Krejčíková v Kataru neměla obhajovat žádné body, neboť loni vypadla v prvním kole. Příští týden ji ovšem čeká obhajoba triumfu na tisícovce v Dubaji, kde před rokem skolila všechny tři hráčky TOP 3.

Česká tenistka v Dauhá nenastoupí ani do čtyřhry s Laurou Siegemundovou. Česko-německý pár měl na úvod volný los a jejich pozici v pavouku obsadily Linda Nosková se Slovenkou Terezou Mihálikovou. Náhradnice ve druhém kole vyzvou čistě české duo Marie Bouzková a Markéta Vondroušová.

Krejčíková je 12. hráčkou světa.
Krejčíková je 12. hráčkou světa.Livesport

V Dauhá se tak ve dvouhře představí nakonec jen pět Češek. Kromě Plíškové také Linda Nosková, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková, která odstartovala vítězně už v neděli.