Krejčíková je v Abú Zabí ve čtvrtfinále, Sorribesová se zranila a po devíti gamech vzdala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková je v Abú Zabí ve čtvrtfinále, Sorribesová se zranila a po devíti gamech vzdala

Aktualizováno
Barbora Krejčíková po devíti odehraných gamech postoupila do čtvrtfinále.
Barbora Krejčíková po devíti odehraných gamech postoupila do čtvrtfinále.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) se v prvním zápase od porážky ve čtvrtfinále Australian Open příliš nenadřela. Ve svém úvodním vystoupení na podniku WTA 500 v Abú Zabí odehrála s náhradnicí a přemožitelkou Lindy Noskové Španělkou Sarou Sorribesovou (27) jen devět gamů, než jí soupeřka kvůli zranění ruky po pádu vzdala. O postup do semifinále se čtvrtá nasazená Češka utká v odvetě za rok staré vyřazení s loňskou finalistkou a světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou.

Krejčíková – Sorribesová 6:2, 1:0 / skreč S.

Barbora Krejčíková po krachu v Adelaide a úspěchu na Australian Open, na kterém vypadla až ve čtvrtfinále s obhájkyní titulu a pozdější šampionkou Arynou Sabalenkovou a do stejné fáze došla i v deblu po boku Němky Laury Siegemundové. v Abú Zabí vstoupila do třetího letošního turnaje.

V prvním kole měla jako nasazená čtyřka volný los a v úvodním vystoupení čelila rozehrané Saře Sorribesové, která včetně kvalifikace nastoupila k již čtvrtému utkání. Španělka se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice a překvapivě se postarala o vyřazení Lindy Noskové, druhou českou čtvrtfinalistku lednového Australian Open už ale zastavit nedokázala.

Krejčíková od úvodu zápasu hýřila aktivitou a odstartovala brejkem. V šestém gamu za stavu 3:2 a 30:15 navíc získala fiftýn po pádu soupeřky, která si poranila palec na pravé ruce a musela si vyžádat okamžité ošetření. Ledování a prášky tlumící bolest ale nezabraly. Sorribesová se sice na kurt vrátila a ještě pár gamů to zkoušela, po třetí ztrátě servisu to ale za stavu 2:6 a 0:1 zabalila a další pokračování vzdala.

"Sary je mi líto, snad bude zase brzy v pořádku. Pro mě bylo obtížné se po tom pádu soustředit na svou hru, protože je náročné vidět na druhé straně kurtu soupeřku, která bojuje s bolestí," řekla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Osmadvacetiletá Češka během 47 minut trefila 17 winnerů, udělala 13 nevynucených chyb a vzájemnou bilanci upravila na 2:0. Pasivní Sorribesová nezahrála jediný winner a dopustila se jediné chyby.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Sara Sorribesová
Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Sara SorribesováLivesport

Světová dvanáctka Krejčíková v této sezoně nastoupila k sedmému zápasu, teprve podruhé dokázala vyhrát první set a letošní bilanci vylepšila na 5:2.

Kalininová – Samsonovová 1:6, 3:6

O první semifinále od loňského října si Krejčíková zahraje s ruskou obhájkyní finále Ljudmilou Samsonovovou (h2h 1:1), které může vrátit rok staré vyřazení.

 Světová patnáctka Samsonovová dorazila do Spojených arabských emirátů s letošní bilancí 0:3 na zápasy a 1:6 na sety, v Abú Zabí ale ztratila se dvěma ukrajinskými soupeřkami jen pět gamů. Po Lesje Curenkové nedala šanci ani Anhelině Kalininové, kterou smetla jednoznačně 6:1, 6:3.

Sorribesová odstoupila také ze čtyřhry, ve které měla odpoledne s Marií Bouzkovou vyzvat americké duo Sofia Keninová a Bethanie Matteková-Sandsová.

Rybakinová – Collinsová 4:6, 6:3, 6:3

Vítězným obratem v Abú Zabí odstartovala světová pětka Jelena Rybakinová. Nejvýše nasazená Kazaška ve svém prvním duelu od neúspěchu ve druhém kole Australian Open zdolala v souboji poražených finalistek Australian Open (2022 a 2023) Američanku Danielle Collinsovou 4:6, 6:3, 6:3 a po třetí třísetové výhře v řadě upravila vzájemnou bilanci na 3:1.

"(Brzké vyřazení v Melbourne) mi dalo pár dní navíc na trénink a přípravu," hledala Rybakinová pozitiva nečekané porážky s Annou Blinkovovou na Australian Open. "Delší dobu jsem nehrála a první zápasy po takové době jsou vždy těžké, obzvlášť proti tak dobré soupeřce. Jsem ráda, že jsem to zvládla a zítra si zahraju další zápas," dodala vítězka předloňského Wimbledonu.

V pátečním boji o místo v semifinále se Rybakinová utká s Cristinou Bucsaovou. Šestadvacetiletá Španělka moldavského původu, jež v kvalifikaci prohrála s Lindou Noskovou a do hlavní soutěže se dostala až jako náhradnice, ve druhém kole porazila 7:6, 7:5 Britkou Heather Watsonovou a teprve podruhé v kariéře vyhrála na hlavním okruhu dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále je vůbec poprvé.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí