Teď budeme trochu favorité, tušil Lehečka po cenném triumfu nad Španělskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Teď budeme trochu favorité, tušil Lehečka po cenném triumfu nad Španělskem

Jiří Lehečka přidal v souboji se Španělskem rozhodující druhý bod.
Jiří Lehečka přidal v souboji se Španělskem rozhodující druhý bod.Profimedia
Jiří Lehečka (21) označil triumf českých tenistů v úvodním utkání finálové fáze Davisova poháru proti Španělsku za velký úspěch. Česká jednička zajistila týmu kapitána Jaroslava Navrátila rozhodující druhý bod díky vítězství 7:6, 7:5 ve druhé dvouhře nad Alejandrem Davidovichem (24). Národní tým tak vykročil za postupem do čtvrtfinále a Lehečka na tiskové konferenci řekl, že věří v úspěch i ve čtvrtečním duelu proti Jižní Koreji.

Španělsko –⁠ Česko 0:3

"Už před zápasem jsem věděl, že hrát s Alejandrem ve Španělsku bude velká výzva. Oba se dobře známe. Několikrát jsme spolu trénovali a letos jsme proti sobě hráli v Queen's Clubu. Oba jsme věděli, že to bude super těsný zápas," uvedl Lehečka.

Čtvrtfinalista letošního Australian Open vyhrál duel proti 25. hráči světa za necelé dvě hodiny. Navázal tak na předchozí triumf Tomáše Macháče, který si poradil Bernabém Zapatou (6:4, 6:4). "Vyhrát ve Španělsku proti Španělsku je pro mě velký úspěch. Jsem šťastný, že jsem byl v důležitých momentech lepším hráčem," doplnil Lehečka.

Třicátý hráč světa sice získal ve Davis Cupu páté singlové vítězství za sebou, ve finálovém turnaji ale zvítězil poprvé. Dosud Lehečka triumfoval v kvalifikacích nebo barážích. "Nejen pro mě, ale i pro celý tým je to velký úspěch. Když jsme hráli minule finálový turnaj v Innsbrucku v roce 2021, prohrál jsem s Cameronem Norriem ve třech setech," připomněl Lehečka dva roky starý neúspěch. "Když jste ve finálové fázi, nemůžete mít lehkého soupeře. Každý je tu silný a každý má zkušenosti z okruhu. Vždy je to velká výzva."

Ve čtvrtek by měl mladoboleslavský rodák čelit 112. hráči světa Kwonovi Soonwoo. "Neznám ho sice tak dobře jako Alejandra, ale vím o něm z okruhu. Teď byl nějakou dobu zraněný, ale vrací se a zlepšuje se. Včera hrál dobře. Absence ho nijak neovlivnila."

Korejci prohráli první duel se Srbskem 0:3, přesto vzali favoritovi dva sety. Češi budou v roli papírových favoritů. "Nebudou mít za sebou domácí publikum a takovou výhodu jako dnes Španělé. Bude to úplně jiný zápas," řekl Lehečka. "Možná budeme trochu favorité. Musíme se na zápas připravit z řady perspektiv a uvidíme, co se dá dělat. Když si udržíme level z dnešního utkání a budeme v důležitých momentech soustředění, máme dobrou šanci. Budu rád, když uspějeme i v tomhle zápase."

Tabulky Davis Cupu