Tennis Tracker: Královna servisu. Sabalenková nasázela na letošních grandslamech 144 es

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Královna servisu. Sabalenková nasázela na letošních grandslamech 144 es

Aryna Sabalenková je královnou es na letošních grandslamech.
Aryna Sabalenková je královnou es na letošních grandslamech.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 13. září?
Moment dne WTA ze zápasu Kosťuková – Linetteová
Livesport

22:15 – Čeští tenisté ve Valencii porazili domácí Španěly 3:0 na zápasy. Třetí bod v závěrečné čtyřhře přidali Adam Pavlásek s osmnáctiletým nováčkem Jakubem Menšíkem, kteří po obratu a odvrácení dvou mečbolů zdolali 5:7, 7:6, 6:4 Alejandra Davidoviche s Marcelem Granolleresem.

22:01 – Američtí tenisté ve Splitu zvládli těžký daviscupový zápas proti domácímu výběru. O výhře nad Chorvaty rozhodli ve čtyřhře Austin Krajicek a Rajeev Ram, kteří zdolali 7:6, 6:7, 6:2 Ivana Dodiga s Matem Pavičem.

21:53 – Třetí nasazená Maria Sakkariová na úvod turnaje WTA 500 v San Diegu nemusela odehrát ani dva sety. S Camilou Osoriovou řecká favoritka hrála 6:3 a 2:2 ve chvíli, kdy jí Kolumbijka vzdala.

20:00 – Britští tenisté úspěšně vstoupili do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Na domácí půdě v Manchesteru vedou nad Australany po dvouhrách 2:0 na zápasy, když vítězný druhý bod získal Daniel Evans po výhře 6:1, 2:6, 6:4 nad Alexem de Minaurem.

19:48 – Kanadští tenisté i bez svých obvyklých opor vykročili za obhajobou triumfu v Davis Cupu nečekanou výhrou. V Boloni si vyšlápli na domácí favority Italy, když o výhře rozhodli již po dvouhrách. Na bod Alexise Galarneaua navázal také 158. hráč světa Gabriel Diallo, který porazil 7:5, 6:4 světovou osmnáctku Lorenza Musettiho a připsal si první skalp hráče TOP 20.

19:05 – Čeští tenisté vstoupili do základní skupiny finálového turnaje Davisova poháru výhrou nad domácími Španěly. O vítězství ve Valencii rozhodli už ve dvouhrách, v nichž Tomáš Macháč přehrál Bernabého Zapatu a Jiří Lehečka následně v duelu týmových jedniček zdolal 7:6, 7:5 Alejandra Davidoviche.

18:51Borna Gojo na domácí půdě ve Splitu překvapivě porazil ve svém prvním vystoupení od porážky v osmifinále US Open Francese Tiafoea a daviscupový duel Chorvatů s Američany vyrovnal na 1:1. 

17:45 – Až 200. hráč světa Alexis Galarneau v italské Boloni překvapivě porazil 7:6, 6:4 domácího favorita Lorenza Sonega a poslal Kanadu do vedení 1:0.

17:31Jack Draper na domácí půdě v Manchesteru udolal 6:7, 6:3, 7:6 Thanasiho Kokkinakise, přestože Australan podával na vítězství, a poslal Brity v úvodním utkání finálového turnaje Davis Cupu do vedení 1:0.

17:17Iga Šwiateková vynechá nadcházející turnaj elitní kategorie WTA 1000 v Guadalajaře, aby si odpočinula před náročnou závěrečnou částí sezony. Dvaadvacetiletá Polka, která po neúspěšné obhajobě titulu na US Open přišla o pozici světové jedničky, na sociálních sítích uvedla, že chce minimalizovat riziko zranění a rozhodla se proto upravit svůj program.

16:50Tomáš Macháč v úvodní dvouhře souboje Česka se Španělskem v základní skupině finálového turnaje Davisova poháru ani jednou nezaváhal na vlastním podání a domácího Bernabého Zapatu přehrál ve Valencii 6:4, 6:4. Vítězství může zajistit už Jiří Lehečka v duelu týmových jedniček s Alejandrem Davidovichem. Za stavu 1:1 by rozhodovala čtyřhra, do níž jsou v tuto chvíli nahlášeni Lehečka s Adamem Pavláskem.

14:26 – Utkání skupiny Davis Cupu mezi Českem a Španělskem ve Valencii rozehrají od 15:00 Tomáš Macháč s Bernabém Zapatou. Po nich nastoupí týmové jedničky Jiří Lehečka a Alejandro Davidovich. Do čtyřhry jsou v tuto chvíli nahlášeni Lehečka s Adamem Pavláskem a Davidovich s Marcelem Granollersem.

09:00Aryna Sabalenková je osmou tenistkou, která se během kariéry stala světovou jedničkou ve dvouhře i čtyřhře. 

08:30 – "Ve druhém setu jsem trochu polevila a soupeřka se zvedla. Musela jsem zabojovat. Udělala jsem několik nevynucených chyb, ale naštěstí jsem se dokázala zlepšit a ukončit to. Psychicky po dnešku unavená nejsem, jen si po zápase odpočinu dobrou masáží, vrátím se na hotel a budu odpočívat," řekla Sofia Keninová po vítězném vstupu do turnaje v San Diegu.

Rozhovor se Sofií Keninovou po výhře nad Veronikou Kuděrmetovovou
Livesport

08:12 – Světová dvacítka Beatriz Haddadová Maiaová v San Diegu zdolala 6:3, 5:7, 6:2 Kanaďanku Leylah Fernandezovou, byť ve druhé sadě neudržela náskok 4:2 a nevyužila mečbol, a oplatila Kanaďance měsíc starou porážku z Montrealu. O první vítěznou minisérii od Wimbledonu, na kterém kvůli bolestem zad vzdala osmifinále, si brazilská tenistka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (h2h 0:0).

08:01 – Čtvrtfinalistka US Open Jelena Ostapenková v San Diegu udolala v souboji hráček druhé světové desítky po divokém průběhu a téměř třech hodinách boje Jekatěrinu Alexandrovovou. Lotyšská tenistka zvítězila 7:6, 6:7, 7:5, přestože ve druhém setu neudržela vedení 4:0, neproměnila mečbol a ve třetím prohrávala 2:5. Bývalá vítězka Roland Garros upravila vzájemnou bilanci upravila na 3:5 a může se chystat na douboj s domácí Daniellou Collinsovou (h2h 2:0).

Sestřih zápasu Jekatěrina Alexandrovová – Jelena Ostapenková
Livesport

07:55Sofia Keninová na domácí půdě v San Diegu přehrála dvakrát 6:4 světovou osmnáctku Veroniku Kuděrmetovovou, oplatila jí porážku z únorového Dauhá a připsala si čtvrtý letošní skalp hráčky TOP 20. O čtvrtfinále si bývalá vítězka Australian Open zahraje s krajankou Katie Volynetsovou (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Sofia Keninová – Veronika Kuděrmetovová
Livesport

07:48 – 21letá Ukrajinka Marta Kosťuková na úvod podniku WTA 500 v San Diegu porazila 6:2, 7:6 Polku Magdu Linetteovou a přerušila šňůru čtyř porážek.

Sestřih zápasu Marta Kosťuková – Magda Linetteová
Livesport

06:20 – Aryna Sabalenková dala v roce 2023 na grandslamech 144 es, více než jakákoliv jiná tenistka na okruhu. Třeba vítězka amerického US Open Cori Gauffová vykouzlila dokonalý servis na turnajích velké čtyřky letos "pouze" 60.