Hurkacz v Estorilu získal první trofej z antuky, po výhře nad Martínezem slaví osmý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hurkacz v Estorilu získal první trofej z antuky, po výhře nad Martínezem slaví osmý titul

Hubert Hurkacz zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem 8. titulu
Hubert Hurkacz zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem 8. tituluProfimedia
Hubert Hurkacz (27) zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem celkově osmého titulu. Druhý nasazený Polák dobyl portugalský Estoril, kde si ve svém jubilejním 10. finále poradil 6:3, 6:4 se Španělem Pedrem Martínezem (26).

Martínez – Hurkacz 3:6, 4:6

Hubert Hurkacz už vyhrál sedm turnajů ATP včetně dvou akcí Masters 1000 a zahrál si semifinále Wimbledonu, na antuce ale žádné oslnivé úspěchy neslavil. Maximem byla dvě čtvrtfinále na předloňských Masters 1000 v Monte Carlu a Madridu a osmifinále na následném Roland Garros. Jinak na nejpomalejším povrchu nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě.

Počtvrté se mu to povedlo až nyní na menším podniku ATP 250 v Estorilu, kde 10. hráč světa potvrdil roli papírového favorita. Po výhrách nad Janem Choinským, Ruizem Pablem Lamasem a Nicolasem Garínem zvládl i finále proti Pedru Martínezovi

Sedmadvacetiletý Polák v zápase nastřílel 15 es, nečelil jedinému brejkbolu a po necelé hodině a půl zvítězil 6:3, 6:4. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:0, kdy ztratil jediný set.

Sestřih zápasu

Hubert Hurkacz vyhrál první antukové finále
Livesport

Hurkacz v jubilejním 10. finále na okruhu ATP a prvním na antuce získal 8. titul. Trofej na oranžové drti získal jako první polský hráč od triumfu Wojciecha Fibaka v Gstaadu v roce 1981.

Šestadvacetiletý Španěl Martínez v sobotním semifinále udolal obhájce titulu Caspera Ruuda a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10, přidat druhý titul k trofeji z chilského Santiaga 2022 ale nedokázal. Finále hrál potřetí a opět na asvé oblíbené antuce.

Výsledky turnaje ATP 250 v Estorilu